Zámecký park, komentovaná prohlídka (základní okruh)

stálé expozice | zdarma | oživené prohlídky | pro děti | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
Připravte se na cestu časem a nechte se okouzlit malebnou scenérií, která se rozkládá v srdci tohoto historického skvostu. Rozsáhlý přírodně krajinářský park v Krásném Dvoře, první svého druhu v Čechách byl vybudován v letech 1783–1793 Janem Rudolfem Černínem. V parku na vás čeká řada romantických staveb, každá s vlastním jedinečným příběhem a kouzlem. Ať už jste vášniví fotografové, rodiny s dětmi, nebo jen hledáte klidné místo pro relaxaci, Krásný Dvůr vás zaručeně nadchne. Komentovaná prohlídka parku není pouze obyčejnou procházkou – je to zážitek, který oživí naši zkušení průvodci svými poutavými komentáři. Dozvíte se o historii jednotlivých staveb, o zajímavostech, které park skrývá, a o významných osobnostech, které jsou s ním spojeny. Nezapomeňte si pohodlné boty a připravte se na dobrodružství v nádherném přírodním prostředí, které osloví každého návštěvníka. Těšíme se na vaši návštěvu a věříme, že od nás odjedete s pocitem, že jste právě prožili něco opravdu výjimečného.

Rozloha anglického parku v Krásném Dvoře činí téměř 100 ha. Park můžete navštívit celoročně sami, vstup je volný. Komentovaná prohlídka parku je možná po předchozí rezervaci a zaplacení vstupného. Minimální počet osob pro prohlídku s průvodcem je pět osob.

Pořadatel akce

Krásný Dvůr (zámek), tel. +420 415 210 004, krasnydvur@npu.cz

Krásný Dvůr (zámek)
okres Louny, Ústecký kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Původní mohutnou renesanční tvrz nechal v letech 1720 - 1724 F. J. Černín přestavět na trojkřídlý barokní zámek. Okolo anglický park s řadou romantických staveb. V roce 1945 se stal zámek vlastnictvím státu.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video