Schönburské Vánoce na Červené Lhotě

výstavy | dlouhodobé akce | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 6. 1. 2024 – neděle 28. 1. 2024  tuto akci již nestihnete 
Vážení návštěvníci,

po loňské premiéře se letos Schönburské Vánoce opět vrací na Červenou Lhotu. V prosinci se zámecká brána opět otevře a Vy budete moci nahlédnout do života posledních majitelů zámku v zimním svátečním období. Těšit se můžete na prohlídku zámku tak, jak vypadal o Vánocích v době, kdy zde bydlela knížecí rodina Schönburg- Hartenstein. Dozvíte se, čemu se v zimním období rodina věnovala, jak prožívali čas Vánoc, co se servírovalo k štědrovečerní večeři nebo co přinesl Ježíšek pod stromeček. Také ale zabrousíme do starých vánočních tradic a jejich původu, takže se každý může něčemu novému přiučit.

Součástí prohlídky zámku je pak stejně jako v roce loňském prohlídka výstavou betlémů. Avšak kdo by namítl, že je viděl loni, tak ať nezoufá! Sbírka betlémů se letos obmění a Vy tak budete mít možnost nahlédnout do jiných dílen především českých betlémářů. Letošní výstava je zaměřená i na rozličné stavební materiály, a tak se můžete těšit na betlém z papíru a dřeva, ale taky z chleba či hutního skla. Zastoupeny budou i betlémy z místních okolních kostelů, ale také bude k vidění z Jižního Tyrolska. Své vystoupení po roce znovu předvede i unikátní betlém z playmobilové stavebnice, nyní však v zcela novém kabátě.
V lednu budou prohlídky probíhat o všech víkendech vždy v 11:00, 13:00 a 15:00.
Na prohlídku se dostavte 10 minut před jejím začátkem.
Online prodej je spuštěn zde.
Ceny vstupného
Dospělí 160 Kč
Senioři (65+) 130 Kč
Děti (6-18) 50 Kč
V galerii níže si můžete prohlédnout momentky z prosincových Schönburských Vánoc.

Pořadatel akce

Červená Lhota (zámek), tel. 384 384 228

Červená Lhota (zámek)
okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Renesanční zámeček stojící na místě původní tvrze, později novogoticky upraven. Dnešní vzhled dala zámku novorenesanční přestavba v letech 1903 - 1912.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video