25/5
Putování za pohádkami v zámecké zahradě

pro děti | divadla | dlouhodobé akce | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 25. 5. 2024 (7:00) – neděle 2. 6. 2024 (18:00)  (za 7 dní)
Státní zámek Mnichovo Hradiště chystá k příležitosti oslavy Dne dětí „Putování za pohádkami v zámecké zahradě“. Pracovní listy k zapisování správných odpovědí budou připraveny na hlavní bráně u schodiště, kde si je děti v doprovodu rodičů vyzvednou, a vydají se do zámecké zahrady hledat deset pohádkových úkolů. Ty budou rozděleny do dvou kategorií, a to na úkoly pro menší děti (věk 3 – 10 let) a úkoly pro větší děti (věk 11+). Úspěšní poutníci si mohou vyzvednout svou odměnu na pokladně zámku, která bude otevřená od úterý do neděle v čase 8:45 – 12:00 a 12:45 – 16:00. Putování za pohádkami bude probíhat od soboty 25.5. do neděle 2.6. vždy s otevírací dobou zahrady. Přestože je akce určena především dětem, zúčastnit se samozřejmě mohou luštitelé všech věkových kategorií.

V sobotu 25. května prohlídky okruhu Valdštejnské interiéry mezi 12 a 15 hodinou oživí vystoupení žáků ZUŠ Hořice, oboru kytara.
V sobotu 1. června prohlídky okruhu „Valdštejnské interiéry“ oživí vystoupení žáků ZUŠ Mnichovo Hradiště.

V neděli 2. června program pro děti doplní loutkové divadelní představení. Zhlédnout můžete pohádku „Šípková Růženka“ v podání Štěpána Tučka. Vstupné 60 Kč, vstupenky je možné koupit online na zámeckém webu nebo v otevírací době na pokladně zámku.

Pořadatel akce

Mnichovo Hradiště (zámek), tel. +420 724 484 445, mnichovohradiste@npu.cz

Mnichovo Hradiště (zámek)
okres Mladá Boleslav, Středočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Barokní zámek, pův. renesanční. Od r. 1627 majetkem rodu Valdštejnů. Koncem 17. stol. byl zámek barokně přestavěn zároveň s konírnami a sallou terrenou. V r. 1833 se zde konala schůzka panovníků Svaté aliance, na které byla upevněna moc Rakouska- Uherska, Ruska a Pruska.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video