Hradní hrátky - oslavte s námi Mezinárodní den dětí na Novém Hrádku u Lukova

pro děti | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 1. 6. 2024 (10:00 – 15:00)  tuto akci již nestihnete 
První červnovou sobotu přivítáme na Novém Hrádku především děti s programem připraveným k jejich svátku. Čekat je bude zábava i poučení.

Hradní hrátky pro děti v doprovodu např. rodičů, prarodičů, či jiné dospělé osoby začnou na Novém Hrádku u Lukova po 10. hodině dopolední a potrvají do 15 h.

V areálu zříceniny budou pro děti připraveny různé aktivity rozdělené do několika stanovišť. Vyzkouší své dovednosti fyzické i výtvarné i svůj postřeh při hledání. Dozvědí se také zajímavosti např. o ptácích, bylinkách, hudebních nástrojích i středověkých zbraních. Na přírodu se podívají hodně zblízka (lupou) i zdálky (dalekohledem).

Budete- li mít uprostřed zábavy na hradě hlad, můžete si sníst svačinu. Vezměte si ji ale, prosím, s sebou, v areálu hradu se občerstvení neprodává. (Viz informace pro návštěvníky.)

Za děti pohybující se v areálu bude zodpovědný doprovod, se kterým přijdou, menší děti budou při plnění úkolů potřebovat i jeho asistenci. Je ale možné, že i dospělí se na dětském dnu dozví něco nového. Proto doufáme, že si čas strávený na hradě užijí všichni příchozí.

Pořadatel akce

Nový Hrádek u Lukova (zřícenina hradu), tel. +420 515 296 215, novyhradek@npu.cz

Nový Hrádek u Lukova (zřícenina hradu)
okres Znojmo, Jihomoravský kraj

Hrad | Zřícenina ve správě Národního památkového ústavu
Původně lovecký hrádek z pol. 14. stol., tvořen dvěma hrady - starší gotickou částí a předním hradem, který vznikal postupně od 15. stol. R. 1645 dobyt a pobořen Švédy. Starší část zůstala zříceninou, přední hrad byl využíván jako letní lovecké sídlo šlechticů. Od r. 1958 chráněnou památkou ČR.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video