31/5
Dny města Holešova

gastro | zdarma | bohoslužby | městské (hradní) slavnosti | hudební koncerty | jarmarky
pátek 31. 5. 2024 (9:00) – neděle 2. 6. 2024 (18:00)  (za 20 dní)
Městská oslava, která nabídne celovíkendové kulturní vyžití. Změnou letošního ročníku je posunutí v čase. Zatímco obvykle se dny města konaly v první polovině měsíce května, letos jsme pro tuto akci zvolili až přelom května a června. Program bude zahájen v pátek 31. 5. a ukončen 2. 6. Vstupné na celý program je zdarma.

V rámci třídenního programu se mohou bavit malí i velcí. Páteční dopoledne bude patřit SVČ TYMY a holešovským školám, které si na náměstí vytvoří takovou malou Evropu. Prezentovat budou Českou republiku, Německo, Španělsko a Holandsko. Odpoledne se v masných krámech uskuteční bubenický absolventský koncert dvou studentů holešovské ZUŠky a jejich hostů. Netradičně v pátek pak oceníme osobnosti města Holešova za rok 2023. A večer se zájemci mohou těšit na kapely Kiks brass a Argema.

Sobotní den bude zcela folklorní, nebudou chybět farmářské trhy, cimbálovka, dechovka, vystoupení souborů ani vyvrcholení v podobě kácení máje. Večer pak zahraje Showband Pavla Březiny. K nedělnímu programu Dnů města neodmyslitelně patří mše svatá a také dopolední matiné Big bandu Holešov. Na odpoledne se pak mohou těšit hlavně děti, protože Dny města Holešova letos ukončíme parádní celoměstskou oslavou Dne dětí. Představí se sokolové i sokolníci. Že je to matoucí? Kdepak! Sokolové nám předvedou nacvičené skladby, které si připravují na sokolský slet. A sokolníci s dravci si pro nás připravili letové ukázky a sokolnickou pohádku. Po celou dobu mohou děti plnit úkoly v pohádkovém lese a projíždět se vláčkem Pacifikem.

Dny města jsou také příležitostí pro setkání se zástupci partnerských měst, i letos doufáme, že přijmou pozvání kolegové ze Slovenska, Polska i Chorvatska. Poslední jmenovaní již účast potvrdili a přijedou v silném obsazení. Můžeme se těšit na folklorní soubor KUD Hrvatska, který se představí při sobotním programu na náměstí.
Nenechte si to ujít, jste všichni srdečně zváni.

Pořadatel akce

Holešov
okres Kroměříž, Zlínský kraj

Místa v okolí:
[0.3 km] Holešov (zámek)
[3.8 km] Rymice (skanzen)
[6.5 km] Kurovice (hrad)
[9.1 km] Fryšták
[10.0 km] Bystřice pod Hostýnem
[10.1 km] Hostýn (hradiště)
[11.0 km] Dřevohostice (zámek)
[11.1 km] Lukov (zřícenina hradu)
[12.5 km] Tečovice
[12.9 km] Mrlínek
[12.9 km] Zlín
[13.3 km] Kroměříž (zámek)
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia
Facebook

náměstí Dr. E. Beneše 13/48

Inzerce

Naše skupina se zabývá historickým obdobím gotiky (cca 1380- 1420).
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video