11. listopad v Holešově

společenské akce
sobota 11. 11. 2023 (od 11:00)  tuto akci již nestihnete 
Také letos bude k tradičnímu podzimnímu programu patřit pietní akt u příležitosti Dne válečných veteránů, který se 11. listopadu slaví celosvětově. Symbolem tohoto dne jsou květy vlčího máku, které pokrývaly hroby vojáků padlých na západní frontě. Den válečných veteránů má ale širší poselství: vedle vojáků, kteří prošli bitevními poli dvou světových válek, připomíná i příslušníky současných ozbrojených sil a ty, kteří se účastnili novodobých armádních misí.

K pietnímu aktu se sejdeme 11. listopadu v čase 11:11 u pamětní desky letců RAF na 1. Základní škole v Smetanových sadech, odkud se volně přesuneme do Amerického parku k položení kytice u pomníku padlých vojáků.

Jedenáctý listopad ale patří také světci Martinovi z Tours, římskému vojákovi, poustevníkovi a biskupovi, který dle legendy rozetnul svým mečem svůj teplý vojenský plášť a polovinu dal žebrákovi. V noci se mu pak zjevil Ježíš Kristus, oděný právě do poloviny jeho pláště.

Na oslavu sv. Martina se v Holešově uskuteční slavnostní svatomartinský průvod, který vyjde od kaple sv. Martina a v 17 hodin dorazí na náměstí Dr. E. Beneše. Tam potom bude požehnáno svatomartinským vínům a všichni návštěvníci budou pozváni k jeho ochutnání a přípitku se starostou města. K příjemné atmosféře přispěje hudební skupina Jazzbook Dixieland Zlín.
Jste všichni srdečně zváni.

Pořadatel akce

11. listopad v Holešově

Holešov
okres Kroměříž, Zlínský kraj

Místa v okolí:
[0.3 km] Holešov (zámek)
[3.8 km] Rymice (skanzen)
[6.5 km] Kurovice (hrad)
[9.1 km] Fryšták
[10.0 km] Bystřice pod Hostýnem
[10.1 km] Hostýn (hradiště)
[11.0 km] Dřevohostice (zámek)
[11.1 km] Lukov (zřícenina hradu)
[12.5 km] Tečovice
[12.9 km] Mrlínek
[12.9 km] Zlín
[13.3 km] Kroměříž (zámek)
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia
Facebook

náměstí Dr. E. Beneše 14/50

Inzerce

Náhodné video