Ženy Jindřicha VIII.: Jindřichův Hradec

přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 3. 9. 2022 (20:30 – 22:30)  tuto akci již nestihnete 
Ženy Jindřicha VIII aneb Chudák král(em)

V pátek a sobotu 2. a 3. září se na III. zámeckém nádvoří dává divadelní komedie Ženy Jindřicha VIII aneb Chudák král(em) z pera Martina Glasera a Olgy Šubrtové, v režii Radky Wolfové. Představení uvede Divadelní soubor J. K. Tyl z Kardašovy Řečice, který do Jindřichova Hradce zavítá již potřetí.

Veselohra z doby renesance je jako šitá na míru zámeckému prostředí, které vytvoří dokonalé kulisy pro její příběh. Ústřední postavou děje je Jindřich VIII Tudor, král Anglie, který podřizuje svému přání - mít dědice rodu - vše, i lásku svých žen. Inscenace mnoho čerpá z historické předlohy, a potkávají se v ní téměř všechny Jindřichovy manželky, ale i králův dvojník - hospodský Jindra. Souhrou okolností se králi i jeho dvojníkovi podaří vyměnit si místa a své životy se vším, co k nim patří. Oba se musí se svým novým prostředím vypořádat, jak nejlépe dovedou.

Přijďte se podívat na veselou komedii s krásnými kostýmy, nápaditou scénou a hlavně zajímavý příběh s humornými a napjatými výstupy. Řečičtí ochotníci se na vás těší.

Pořadatel akce

Jindřichův Hradec (zámek), tel. 606 795 806, jindrichuvhradec@npu.cz

Jindřichův Hradec (zámek)
okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Rozlehlý zámecký areál, stojící na místě gotického hradu ze 13. století. Renesanční podobu získal v polovině 16. století. V zahradě stojí pozoruhodný kruhový pavilon – Rondel. Po dvou požárech chátral. Památka zachráněna rekonstrukcí v letech 1906–1926.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video