Výstava květinových aranžmá "V hlavní roli paní flóra aneb pohádkové květiny na stříbrném plátně""

výstavy | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
pátek 27. 1. 2023 (9:00) – pondělí 6. 2. 2023 (17:00)  tuto akci již nestihnete 
Ve dnech od 27. ledna do 6. února budou mít návštěvníci jedinečnou možnost prohlédnout si honosné reprezentativní salonky vily v kombinaci s květinovými vazbami. Jak už sám název napovídá - inspirovat se letos floristé nechají tím, co miluje každé dítě a nejeden dospělý - pohádkami. Těšit se tak můžete na vazby inspirované pohádkami jako Panna a netvor, Jak se budí princezny, Pyšná princezna, Zlaté kapradí či Adéla ještě nevečeřela.

Do interiéru vily se vrací již po šesté výstava z dílny floristy Slávka Rabušice, která do vily vnáší doslova záplavu květin, která v časech, kdy vilu obývali její stavitelé, nebyla ničím neobvyklým. Paní domu, Hermine Stiassni, květiny a zahradu milovala, trávila jejím zvelebováním čas téměř každý den. Ve více než tříhektarové zahradě se tehdy květiny pěstovaly nejen na záhonech, ale i ve sklenících. Mít tak řezané květiny ve vile se stalo téměř samozřejmostí.

„Pro letošní ročník jsme se rozhodli celou výstavu věnovat nejmladší obyvatelce, dceři továrníků Suzanne, od jejíhož narození uplyne v roce 2023 rovných 100 let. Konzultovali jsme s jejím synem i výběr květin tak, abychom do vazeb zahrnuli i ty, které měla jeho maminka v oblibě. A byl to docela oříšek, protože vůbec nejraději měla pomněnky, tedy květiny, které pro aranžování nejsou příliš vhodné, ale floristé si opět poradili, “ doplnila kastelánka vily Kateřina Konečná.

Květinová výstava je nedílnou součástí prohlídkové trasy vily. Květiny ozdobí reprezentativní salonky v přízemí a apartmán Suzanne Stiassni v patře, které si návštěvníci mohou prohlédnout společně s průvodcem. V době konání výstavy je otevřeno denně od 9 do 17 hodin. Prohlídky vychází vždy v celou hodinu.

Pořadatel akce

Vila Stiassni, tel. +420 778 545 993, vila@npu.cz

Vila Stiassni
okres Brno-město, Jihomoravský kraj

ve správě Národního památkového ústavu
Funkcionalistická vila Stiassni v Brně- Pisárkách je od r. 2009 ve správě Národního památkového ústavu a zpřístupněna veřejnosti ve stanovené otevírací době.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Video z místa konání