Silvestrovské výhledy z Nového Hrádku

přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
neděle 31. 12. 2023 (14:00 – 16:30)  tuto akci již nestihnete 
Pokud si budete chtít v silvestrovském odpoledni protáhnout tělo, zažít něco pěkného v zimní přírodě národního parku Podyjí a podívat se na něj pěkně zhora - z místa, kam se obvykle mimo hlavní návštěvnickou sezónu nedostanete - pojďte s námi na zříceninu Nový Hrádek u Lukova!

Sraz účastníků bude ve 14 hodin v Příčkách, na křižovatce na turistické cestě k Novému Hrádku. Auta je možné odstavit na parkovišti Nový Hrádek v městysi Lukov. Na Příčky se dá dojít i z Podmolí, nebo od autobusové zastávky u bunkru, na silnici mezi Lukovem a Podmolím.

Už cestou se můžete něco dozvědět, při dobré viditelnosti se zdálky podívat na rakouský hrad Kaja. V areálu zříceniny Vás pak čeká netradiční zimní prohlídka hradu a jedinečný pohled do údolí řeky Dyje, na její meandry a netušené struktury krajiny, které jsou v letním období schovány za bujnou vegetací.

Nezapomeňte si dobrou obuv a na zpáteční cestu lesem baterku. Můžete si s sebou vzít i něco dobrého na přípitek na zdar roku 2024 nejen na Hrádku a v Podyjí.

Pořadatel akce

Nový Hrádek u Lukova (zřícenina hradu), tel. +420 515 296 215, novyhradek@npu.cz

Nový Hrádek u Lukova (zřícenina hradu)
okres Znojmo, Jihomoravský kraj

Hrad | Zřícenina ve správě Národního památkového ústavu
Původně lovecký hrádek z pol. 14. stol., tvořen dvěma hrady - starší gotickou částí a předním hradem, který vznikal postupně od 15. stol. R. 1645 dobyt a pobořen Švédy. Starší část zůstala zříceninou, přední hrad byl využíván jako letní lovecké sídlo šlechticů. Od r. 1958 chráněnou památkou ČR.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video