Po stopách Černínů na cestě ze Švihova do Chudenic

společenské akce | pro děti | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 24. 7. 2021 (od 10:00)  tuto akci již nestihnete 
Ze Švihova do Chudenic po starých černínských cestách pěšky nebo na kole. Cesta bude značena od švihovského hradu, se zastávkami a úkoly pro děti, možnost občerstvení v roubence na Chlumské (zhruba v polovině cesty), přes Starý zámek, cíl trasy bude na Bolfánku (rovněž možnost občerstvení).

Pro turisty i cyklisty je připravena stezka od švihovského hradu do nedalekých Chudenic. Turistická procházka s mapou vás provede krajem Černínů. Cesta bude značena od švihovského hradu a povede přes Starý černínský zámek na rozhlednu Bolfánek s mnoha zastaveními na zajímavých místech a úkoly pro děti. Cílem cesty bude Starý zámek v Chudenicích a úplný konec bude na Bolfánku, kde je možnost občerstvení.

Trasa dlouhá 12 km povede lesnatým porostem s krásnými výhledy do kraje. Na konci čeká pro všechny odměna ( volné nebo zlevněné vstupné na rozhlednu Bolfánek). Na cestu zpět je připraven autobus. Trasa je vhodná i pro rodiny s dětmi
Start – nádvoří hradu Švihov 10 – 12 hod
Cíl – rozhledna Bolfánek
Odjezdy autobusů z Chudenic v 15 a v 17 hodin

Pořadatel akce

Švihov (hrad), tel. 376 393 378, svihov@npu.cz

Švihov (hrad)
okres Klatovy, Plzeňský kraj

Hrad
Pozdně gotický vodní hrad Půty Švihlovského z Rýzmberka, budovaný zřejmě podle plánů Benedikta Rejta. Po třicetileté válce již neobýván, změněn na sýpku, v 19. stol. opuštěn. Po r. 1950 postupně opravován.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Zaměření na reenactment doby Václava IV. a rod Vartenberků.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video