Mlčeti zlato

divadla | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 20. 8. 2022 (19:00 – 20:30)  tuto akci již nestihnete 
Francouzská komedie.
Osoby a obsazení
Gaspard: Jan Čenský
Clémence: Dana Morávková
Lucas: František Skopal / Robert Hájek
Manon: Dominika Býmová / Ivana Korolová
Režie: Antonín Procházka

Gaspard a Clémence jsou ještě relativně mladí senioři s velmi slušným důchodem. Žijí v krásném bytě, a až na občasné drobné půtky, které jsou jen výrazem jejich temperamentu, je všechno, jak má být. Jejich syn Lucas se oženil s krásnou Manon a mají spolu malého syna Roberta, kterého rodiče čas od času hlídají. To vše až do dne, kdy před rodiči dojde mezi Lucasem a Manon k prudké hádce. Manon má totiž milence a odjíždí s ním na dovolenou.

Když oba mladí odejdou, dojde mezi manželskými partnery k debatě na téma co s nimi dál. Má se Lucas rozvést? Gaspard je pro, Clémence proti. Netrvá to dlouho, názory se vyměňují stále rychleji, až dojde k jisté verbální nešikovnosti a na světlo vyplouvají dlouho pečlivě zasunutá tajemství. Šok, úžas, ohromení.....
Určitým věcem je vždy moudré se vyhnout. Ne každá pravda je hezká a může ublížit. Tak proč s ní chodit ven.

Hra Mlčeti zlato byla krásná, už když jsme si ji poprvé přečetli. A to obsazení je opravdu půvabné. Máme dvě úžasné alternované snachy, dva úžasné syny, s Honzou Čenským se máme moc rádi… Co více si přát, svěřuje se Dana Morávková. Její herecký manžel zas vyzdvihuje komediální prvky a potvrzuje, že se publikum bude opravdu bavit. Dnes už není mnoho důvodů, proč by se lidé mohli zasmát, dodává k tomu trochu vážněji představitel Gasparda.

VSTUPENKY K ZAKOUPENÍ ZDE.

Pořadatel akce

Lednice (zámek), tel. +420 519 340 128, lednice@npu.cz
Mlčeti zlato

Lednice (zámek)
okres Břeclav, Jihomoravský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Zámecký areál na seznamu UNESCO. Gotická tvrz byla po r. 1632 přestavěna Liechtensteiny na rozsáhlý barokní zámecký areál. Další barokní přestavby před r. 1698 a před r. 1730, empírové po r. 1812. Po r. 1846 přestavěn v novogoticky do dnešní podoby.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Video z místa konání

Milan Daněk | Promo videa - památkové objekty