Jiří Netík Slyšet ticho : Jindřichův Hradec

výstavy | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
neděle 13. 6. 2021 – neděle 26. 9. 2021  tuto akci již nestihnete 

Jiří Netík Slyšet ticho

Hrad a zámek v Jindřichově Hradci vás zve na výstavu jednoho z nejvýznamnějších současných českých sochařů. Jiří Netík byl svým původním zaměřením hudebník, zároveň ale od mládí obdivoval umění středověkých i moderních řezbářů. Postupně se přes restaurování a kopie starých sochařských děl propracoval k vlastnímu nezaměnitelnému uměleckému výrazu. Od roku 1982 už jeho sochy, zpočátku řezby, později i odlévané bronzy, mohli obdivovat návštěvníci jeho výstav v mnoha evropských zemích. Jeho díla zdobí také řadu kostelů i veřejných prostranství v Brně.

Výstava s názvem „Slyšet ticho“ je mimořádnou příležitostí, jak se seznámit nejen se současnou tvorbou tohoto sochaře, ale i s jeho staršími, mnoho let nevystavenými díly. Všechny Netíkovy sochy mají společné spojení umění a dokonalého řemeslného opracování.

Výstava v zámecké galerii na II. nádvoří (vstup přes pokladnu) bude pro veřejnost otevřena 13. června a potrvá do 26. září. Otevírací doba se řídí otevírací dobou pokladny.

Pořadatel akce

Jindřichův Hradec (zámek), tel. 384 321 279, jindrichuvhradec@npu.cz

Jindřichův Hradec (zámek)
okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Rozlehlý zámecký areál, stojící na místě gotického hradu ze 13. století. Renesanční podobu získal v polovině 16. století. V zahradě stojí pozoruhodný kruhový pavilon – Rondel. Po dvou požárech chátral. Památka zachráněna rekonstrukcí v letech 1906–1926.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Jsme skupina zabývající se první třetinou 16. století.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video