Den válečných veteránů

přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 11. 11. 2023 (10:00 – 15:00)  tuto akci již nestihnete 
Při příležitosti Dne válečných veteránů se otevírá i Invalidovna. Zastavte se zavzpomínat, zapálit svíčku a uctít památku našich předků přímo do kaple svatého Kříže v areálu Invalidovny, která bude výjimečně pro veřejnost otevřená od 10:00 do 12:00. Zastavte se přímo v 11 hodin a 11 minut, ve chvíli, kdy utichla bojiště první světové války a připojte se k nám při minutě ticha za oběti válek.

V tento den budete mít také možnost pořídit si brož ve tvaru květu vlčího máku, kterou si můžete připnout na klopu jako symbol úcty k našim hrdinům. Přispějte k veřejné sbírce pořádanou Pamětí národa na přímou pomoc veteránům a dalším bojovníkům za svobodu.

Zastavit se můžete také na jednu ze tří prohlídek. Mimo běžně přístupné prostory se během nich podíváte i do sklepů a krovů Invalidovny. Navíc se dozvíte příběhy Invalidů, kteří na Invalidovně pobývali.

Vstupenky naleznete již nyní v prodeji online. Na místě budou vstupenky k prodeji pouze v případě volné kapacity.
Připomeňte si 11. listopadu, Den válečných veteránů s námi.

Pořadatel akce

Invalidovna, tel. +420 725 896 868, invalidovna@npu.cz

Invalidovna
okres Hlavní město Praha, Hlavní město Praha

ve správě Národního památkového ústavu
Barokní budova z let 1731–37, vybudována z prostředků hraběte Strozziho podle projektu Kiliána Ignáce Dientzenhoffera pro válečné invalidy a vysloužilce. Jako Invalidovna sloužila do roku 1935. Budova byla poškozena při povodni v r. 2002.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video