Tábor s párou

pro děti | výstavy
sobota 21. 10. 2023 (9:00 – 16:00)  tuto akci již nestihnete 
V sobotu 21. října se na táborském nádraží koná pestrý program. Součástí akce s názvem Tábor s párou jsou jízdy nostalgických vlaků, výstava historických lokomotiv a vozů, přehlídka malých parních strojů, projížďky drezínou nebo výstava modelového kolejiště. Chybět nebude občerstvení a neméně dobrá hudba.

Tábor s párou. Tak se jmenuje akce pro celou rodinu, která se koná v sobotu 21. října od 9 do 16 hodin na táborském vlakovém nádraží. Hlavní atrakcí jsou bezpochyby jízdy parních vlaků s lokomotivou řady 310, zvanou Kafemlejnek.

Jízdenky na parní vlaky koupíte v předprodeji v pokladnách a na e- shopu ČD (ode dne vyhlášení), zbylé jízdenky se budou prodávat ve vlaku.

Kromě parního vlaku se můžete svézt po okolí Tábora také historickým motorovým vozem M240.028, zvaným Kachna, nebo se na táborském nádraží projet na motorové osobní drezíně Warszawa.

K vidění bude výstava lokomotiv a vozů Elinka (zapůjčena Národním technickým muzeem Praha), Bobinka a motorová inspektorská drezína Tatra, typ 15/52, (zapůjčena Správou železnice). Zájemci si mohou prohlédnout i historickou hasičskou stříkačku (JSDHO Tábor).

K atrakcím bude patřit také výstava malých parních strojů – parního mlýna, kovárny, elektrogenerátoru Františka Křižíka, strojírny Emila Škody, parní pily. A nejen malé návštěvníky jistě potěší výstava modelového kolejiště na plošinovém voze v remíze.
Změna programu a nasazení vozidel vyhrazena.

Více informací na webu: https://www.visittabor.eu/akce/tabor-s-parou

Pořadatel akce

Tábor
okres Tábor, Jihočeský kraj

kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia
Facebook

Vlakové nádraží Tábor, Valdenská 525/8

Inzerce

Video z místa konání