SNOW FILM FEST na zámku Kynžvart

promítání | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
neděle 29. 10. 2023 (od 17:30)  tuto akci již nestihnete 
Každý rok od října do prosince do více než 150 českých a slovenských měst přináší SNOW FILM FEST ty nejlepší filmy o zimních sportech z celého světa i z domácí produkce.

Těšit se můžete na celovečerní pásmo špičkových filmů o extrémním lyžování, zimním lezení, snowboardingu, snow- kitingu a dalších zimních radovánkách.
Trailer k letošnímu SNOW FILM FESTU:
sff-2023_trailer. mp4
Filmy které uvidíte:
RYCHLOSTNÍ EXPEDICE
Režie: Dario Tubaldo
Délka: 55 min

V srpnu 2022 se rychlostní horolezec a ambasador WWF Benedikt Böhm vydává do Nepálu, aby spolu s nepálským horským vůdcem Prakash Sherpou bez zastávky a za necelých osm hodin zdolali 7000 m Himlung Himal. Kromě sportovní výzvy se expedice vyznačuje ochranou zvířat a životního prostředí. Aby Böhm a Sherpa upozornili na ohroženou přírodu Nepálu, vydají se nejprve na jih země, kde WWF a sám Böhm založili iniciativu Helping Band pro zachování rostlin a živočichů.
LAPLAND EXPLORER
Režie: Nika Ballus
Délka: 20 min

Nika – současná držitelka Guinessova světového rekordu za nejdelší cestu kitesurfingu bez podpory, utrpěla v roce 2019 životní nehodu, která ji poslala do nemocnice na více než rok. Stále se zotavuje z úplné rekonstrukce nohy a už si představuje svou novou výzvu překročit s kitem Laponsko. V dubnu 2022 se její sen zhmotní a vyráží na první sólový traverz finského a norského Laponska bez podpory, jen s lyžemi, draky a saněmi…a je to pekelné dobrodružství!
WAVY: PLAVBA MÉHO ŽIVOTA
Režie: Nikolai Schirmer
Délka: 45 min

Lyžařská odysea do dalekých severních fjordů Norska. Po deseti letech lovu sněhu v zahraničí v jižních zemích donutila pandemie stárnoucí freeridery prozkoumat horská pásma blíže k domovu. Na palubě lodi excentrického kapitána Crocse se vydávají k vysněnému pohoří. Na lodi se dívají na sever k věžím Kvænangstindan, kde si Nikolai pamatuje, že před více než deseti lety viděl lyžařskou stopu…
LUZHBA
Režie: André Costa
Délka: 20 min

Při hledání nadýchaného prašanu na Sibiři se skupina rakouských přátel setkává se 40 letým průkopníkem freeridu Antonem. Místní vypráví o svých prvních lyžařských výpravách s přáteli v horách mimo špinavé průmyslové město Nowokusnezk, kde se narodili. Společně s Antonem vyrazí do nedalekého lyžařského střediska Lužba a zažiji tam nejlepší prašan svého života.
SALAŠ
Režie: Ondřej Pekárek
Délka: 20 min

Zabořit prst do mapy Velkého Kavkazu, koupit stan a kamna, vyrobit expediční sáně a vyrazit vstříc neznámému. O tom je nový film s názvem Salaš od Freerideguides. cz, který vznikl při objevování nové lokality v Gruzii.
LALODGE
Režie: Hugo Laugier
Délka: 10 min

Co vše je schopen udělat freeskier Hugo Laugier a jeho parťák Matin Fourcade? Hugo se v doprovodu „trenéra Martina“ seznamuje s disciplínou a zábavnou formou poodhaluje, jaké to je, když si freeskier oblékne své nejlepší punčochy, aby si vyzkoušel slalom, běh na lyžích a hokej! Užijte si deset minut zábavy a netradiční podívané v rámci jednoho z dílů seriálu LALODGE.
VSTUPENKY ONLINE

Pořadatel akce

Kynžvart (zámek), tel. +420 773 776 630, kynzvart@npu.cz

Kynžvart (zámek)
okres Cheb, Karlovarský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Meternichovský zámek vystavěný v letech 1681 - 1691. Dnešní podobu klasicistní vily dostal přestavbou z barokního zámku. Cenné jsou stylové klasicistní interiéry. Okolo rozsáhlý anglický park s drobnými romantickými stavbami.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Facebook

Inzerce

Video z místa konání