Husitský hodokvas

festivaly | zbrojnice | gastro | vystoupení | pro děti | přidáno pořadatelem akcí Housův Mlýn, Tábor
sobota 16. 9. 2023 (od 18:00)  tuto akci již nestihnete 
Z tohohle zážitku budete mít hus(it) í kůži.

Vstupte táborskou branou Housova mlýna a pozvedněte svůj kalich. Ať jste malí, ať jste velcí, přidejte se k bavičům, kejklířům a husitským bojovníkům ke slavnostem hodokvasu! Objevte zákoutí Housáku, tančete v rytmech živé kapely a procházejte se podél Tismenického potoka. Chybět nebude ani pořádnej nášup v místní krčmě a prohlídka filmové zbrojnice se sbírkou 3000 rekvizit ze všech historických filmů, které se v Čechách natáčely.

Dobré vědět: Hodokvas se koná 16. září 2023 od 18:00. Vstup do zbrojnice bude vždy s průvodcem, časy prohlídek budou v 17:00, 18:00, 19:00 a 20:00.

Večer plný zábavy v městě husitů

Husitský hodokvas. To je slavnost plná husitských a křižáckých bojovníků, živé kapely, vrhání seker, výstřelů z kanonu, bavičů, a kejklířů. Kopec historické zábavy si tu užijí i ti nejmenší. Husité tu pro ně nachystali různé hry, jako je molitanová bitva nebo metání husitským prakem.

Hodokvas spojte i s komentovanou prohlídkou filmové zbrojnice a stolováním v místní krčmě, kde se podává tříchodové menu – zakousněte se do šunky se švestkovou omáčkou, pečených vepřových žebírek s cibulovou marmeládou nebo báječných lívanců. Dospěláci si pak přiťuknou panákem slaďoučké medoviny. Stačí zvolit správný voucher.

Věděli jste, že v místní zbrojnici si můžete vystavené exponáty nejen vyfotit, ale také vyzkoušet? Pokud vám ovšem nevadí, že zbroj před vámi nosil třeba Brad Pitt… V rámci komentované prohlídky se navíc dozvíte podrobné detaily týkající se zbraní a zbrojí, povypráví vám tu pikantní historky z natáčení, rádi zodpoví všechny zvídavé otázky a zároveň dohlédnou na vaši bezpečnost.

Vstup pro dospělého na akci činí 179 Kč v předprodeji a 200 Kč na místě, pro dítě do 15 let za 99 Kč v předprodeji a 129 Kč na místě.

Vstup pro dospělého s tříchodovým menu a prohlídkou filmové zbrojnice činí 899 Kč v předprodeji a 999 Kč na místě, pro dítě do 15 let za 779 Kč v předprodeji a 869 Kč na místě
Těšíme se na Vás!

Pořadatel akce

Housův Mlýn - Tábor - https://www.facebook.com/housuvmlyn

Housův mlýn (zážitkový skanzen husitství)
okres Tábor, Jihočeský kraj

Mlýn
Mlýn vystavěný na základech mlýna z 13. století, těsně pod starobylými hradbami města Tábora, na břehu Tismenického potoka, vytékajícího z jezera Jordán.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Agentura zabývající se uměním v historii.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Video z místa konání