Dýňování na zámku Nelahozeves

pro děti | vystoupení
sobota 21. 10. 2023 (9:30 – 18:00)  tuto akci již nestihnete 
Listí na stromech se začíná zbarvovat do oranžova, a to znamená, že na zámku Nelahozeves pomalu začínají přípravy na každoroční Dýňování, a celodenní program je opět bohatý.

V sobotu 21. října se můžete těšit na den plný skvělé zábavy pro děti i dospělé. Nebudou pochopitelně chybět tykve různých tvarů, velkostí a barev, na kterých si při zdobení budou moci ověřit svoji zručnost kromě dětí i maminky, tatínci, dědové i babičky. (Dýně budou na zámku k zakoupení, pomůcky na vyřezávání poskytneme.)

Kromě vyřezávání a zdobení dýní se budou na tvořivých dílničkách vyrábět draci a zvířátka z kaštanů, nebude chybět zdobení perníčků malování čokoládou. Součástí dne bude i řada her pro děti včetně házení šipek na terč.

A protože bez dobrého jídla a pití oslavovat na zámku nelze, těšit se můžete na podzimně laděné dorty, domácí langoše, trhané maso a další dobroty, včetně svařeného vína.

Vstupenky:
Dospělí: 150 Kč
Děti (do 12 let) / studenti / senioři: 110 Kč
Rodinné vstupné (2 dospělí + 2 děti): 400 Kč
Vstupenky je možné zakoupit v předprodeji či přímo na místě.

Pořadatel akce

Nelahozeves (zámek)
okres Mělník, Středočeský kraj

Zámek
Renesanční zámek postavil Florián Griespek z Griechspachu a jeho syn Blažej v l. 1552-1614. Za třicetileté války zámek poškozen, r. 1623 byl prodán Polyxeně Pernštejnské z Lobkowicz. Po r. 1652 opraven, sloužil jako správní budova, později jako lazaret. R. 1948 zestátněn, r. 1993 vrácen Lobkowiczům.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání

Robert Reiniš | Promo videa - památkové objekty