Divadlo na Kašperku – Kráska z Leenane

divadla
čtvrtek 21. 4. 2022 (19:00 – 21:00)  tuto akci již nestihnete 
Divadelní představení na hradě Kašperk! Spolek Kašpar už v dubnu, tentokrát v obnovené komorní scéně v podsklepení purkrabství. Vytápěná místnost, střecha nad hlavou, to je jistota divadla za každého počasí!

Není žmolek jako žmolek. Taky málokterý vztah mezi matkou a dcerou je stejný. Mag a Maureen Folanovy na sebe tak trochu zbyly. Neumí žít spolu, ale neumí žít ani bez sebe. A hranice mezi láskou a nenávistí je tak tenká… Četli jste někdy cizí dopisy? Máte rádi kokosky? A máte doma pohrabáč?

Kráska z Leenane je první divadelní komedií Martina McDonagha, slavila celosvětový úspěch a dodnes je považována za jeho nejlepší text.

Hrají: Irena Kristeková (Maureen Folanová), Milena Steinmasslová (Mag Folanová, její matka), Štěpán Coufal (Pat Dooley), Daniel Pivoda Ondráček (Ray Dooley, jeho bratr). Režie: Jakub Špalek
Hra je součástí tzv. LEENANSKÁ TRILOGIE
Kráska z Leenane (1996), Lebka z Connemary (1997) a Osiřelý západ (1997).
Leenane je vesnice o rozloze cca 7,5 km2, ležící v oblasti Connemara v hrabsví Galway na západě Irska.

Krása této trilogie je i v tom, že ač se příběhy vlastně prolínají, nejen místně a časově, ale o postavách se mluví i ve hrách, kde fyzicky nevystupují, tak každá z her dokáže existovat i úplně samostatně bez znalosti těch ostatních a nebudete o nic ochuzeni. Při znalosti ostatních si jen lépe složíte mozaiku vesnických obyvatel.

Pořadatel akce

Kašperk (hrad)
okres Klatovy, Plzeňský kraj

Hrad
Hrad vystavěný v letech 1356–1365 na příkaz Karla IV. Sloužil jako ochrana zemské hranice proti Bavorsku. Od roku 1617 se uvádí jako pustý, po třicetileté válce jeho zdi záměrně pobořeny.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Jsme skupina zabývající se první třetinou 16. století.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Video z místa konání

Milan Daněk | Promo videa - památkové objekty