divadelní představeni souboru Ductus Deferens

divadla | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
úterý 26. 7. 2022 (od 20:00)  tuto akci již nestihnete 
Ductus Deferens / Na políčku
divadelní představení

Kočovná divadelní družina Ductus Deferens, jejíž jádro tvoří studenti pražské DAMU, se věnuje především komediantské linii divadla a letos v létě přichází s novou inscenací „Na políčku.

NA POLÍČKU / Letní tour 2022

DUCTUS DEFERENS / O projektu + O souboru

Po dvouletém fungování v nepředvídatelných časech pandemie, několika hraních jak na domovské scéně studia Švandova divadla, tak po nejrůznějších festivalech, chce kočovná divadelní družina Ductus Deferens dostát svému přízvisku a v červenci roku obráží Českou republiku se speciálně připravenou inscenací Na Políčku. Soubor odjakživa pracuje formou řízené improvizace a připravovaná inscenace Na Políčku nebude výjimkou, ba naopak. Lze hovořit o představení živém, hravém, hudebním a především pak humorném, protože právě humor a komediální tradice divadla jsou pojmy, kterými se soubor Ductus Deferens definuje. Snaží se bořit generační hranice mezi obecenstvem a především pak iluzi, že divadlo je záležitostí pouze intelektuální. Dává si za cíl obecenstvo primárně bavit a stírat tak diverzifikaci společnosti.
A N O T A C E
Konverzační groteska s hudebně- pohybovými výstupy

Několik postav se za stmívání náhodou potkává na kraji lesa, aniž by věděly, kde se skutečně nachází. Jsou ztraceny a široko daleko nikdo ani nic není. Každá z nich se na samotném místě ocitá ze záhadných důvodů, které se postupně dozvídají. Ve skutečnosti mají mnohem více společného, než si původně mysleli. V reálném čase se tak odehrává mysteriózně- humorný příběh, kdy se na jednom místě příchozí postavy dohadují o tom, jak řešit danou situaci, a sice přežití následující noci uprostřed samoty s cizími lidmi, které právě potkaly. Ze strachu, že tato noc bude jejich poslední, jelikož zcela ztratí povědomí o sobě samotných a tom, jak že se na daném místě skutečně ocitli, utvoří podivné společenství, které začne oslavovat život do úplného maxima.
INSCENAČNÍ TÝM
Režie: Herman Čolek
Scéna / Kostýmy: Anna Havelková, Julie Sztogrýnová
Produkce: Judita Brodská
Hrají: Barbora Laurencie Vágnerová, Jan Staněk, Marek Frňka, Tomáš Čapek, Petr Matyáš Cibulka

Pořadatel akce

Točník (hrad), tel. +420 778 761 741, tocnik@npu.cz

Točník (hrad)
okres Beroun, Středočeský kraj

Hrad ve správě Národního památkového ústavu
Královský hrad z konce 14. stol., postavený na příkaz Václava IV., upraven renesančně a barokně. Opuštěn v 17. stol. Poslední majitel J. Colloredo- Mansfeld daroval zříceninu při 1. pozemkové reformě Klubu českých turistů.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Video z místa konání

Milan Daněk | Promo videa - památkové objekty