Dětská dílna umění brku

pro děti | oživené prohlídky
čtvrtek 30. 12. 2021 (9:00 – 17:00)  tuto akci již nestihnete 
UMĚNÍ BRKU

Na hradě je od června nová dětská dílna s názvem Umění brku, která dětské návštěvníky přenese v čase do středověké písárny – skriptoria, kde to voní barvami a inkoustem a každý zdatný dětský psavec si může na památku zkusit vytvořit iluminovaný rukopis – své jméno.

Dílna se skládá ze tří pracovních stolů, přičemž první je veden pod názvem INICIÁLA, zde si z šablon dětský návštěvník vybere počáteční písmeno svého jména a přes tzv. osvitové okénko si může zdobnou iniciálu obkreslit na svou listinu. Na druhém stole se stane dítě PÍSAŘEM, k připraveným šablonám písmen si na nečisto vyzkouší psaní zbylých písmen jména brkem a inkoustem na pultíku ve vzpřímené poloze, tak jak tomu bylo dříve. Následně se přesune k třetímu stolu ILUMINÁTOR, na němž si pastelkami vybarví iniciálu a celou listinu ozdobí bordurami a zpečetí razidlem.

Každý dětský písař je vítán a očekáván.

Pořadatel akce

Loket (hrad)
okres Sokolov, Karlovarský kraj

Hrad
Gotický královský hrad založen ve 13. stol. na místě starší románské stavby, rozšířen v době Václava IV. a v 16. stol. upraven. V 19. stol. částečně rozbořen, zřízena věznice. Od r. 1898 je zde městské muzeum.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání

Františka Tichá | Promo videa - památkové objekty