Bál napříč staletími

vystoupení | hudební koncerty | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 13. 5. 2023 (16:00 – 21:00)  tuto akci již nestihnete 
Po loňském skvělém zážitku je to tu zase! Komorní historický bál se letos koná 13. května v renesančních společenských sálech.
Ples a výuku tanců povede Hana Tillmanová,
K tanci bude hrát Komorní orchestr souboru Fragium 16, řídí Pavel Jirásek.

Bál je určen hlavně těm, kdo dobové tance znají a tančí je rádi, pamatujeme ale i na méně zkušené; zařazujeme několik tanců, které jsou jednoduché a příjemné, a dají se rychle osvojit.

Tance budou rozmanité, náročnější pro ty, kteří se chtějí svou dovedností blýsknout (ano – i So ben mi chi ha buon tempo), i jednoduché a zábavné, kde si spolu zatančí celá společnost. Vybírat je budeme ze stěžejních bálových tanců několika období: renesance a raný novověk, old country dances z doby stuartovské a austenovské, rokoko a empír.
Oblečení:

Oblečení vybírejte jak se na bál napříč staletími sluší, ze svých oblíbených období od konce 15. do 19. století, popř. starší; jen z prostorových důvodů nedoporučujeme dlouhé vlečky a objemné krinolíny.

Nemusíte mít nutně dobové oblečení, ale snažte se společenským oděvem, včetně doplňků, přispět ke slavnostnímu rázu, který na bálech všichni tolik oceňujeme.
Prostor k převlékaní je zajištěn a bude přístupný od 15:00.
Občerstvení:

Budeme rádi, když podle svých možností přispějete ke společné tabuli, i my pro vás budeme mít leccos dobrého nachystáno.
Vstupné:
Jednotné: 400 Kč
Při včasné registraci a zaplacení do 30.4.2023 získáte zvýhodněnou cenu 350,- Kč.

Registrovat se můžete zde: https://fragium16.cz/prihlaska-na-bal/
Počet míst omezen!

Upozornění:

Na akci může být pro účely propagace SH Grabštejn a organizátory plesu pořizován audiovizuální záznam. Fotografie, případně videa budou použita na webu a sociálních sítích hradu a organizátorů.

Pořadatel akce

Grabštejn (hrad), tel. +420 482 724 301, grabstejn@npu.cz

Grabštejn (hrad)
okres Liberec, Liberecký kraj

Hrad ve správě Národního památkového ústavu
Zámek stojí na místě hradu z 11. století. Po dobytí Mikulášem z Kašperka se mění na husitskou pevnost. V roce 1562 přestaven na renesanční zámek. Klasicistní úpravy nastaly v roce 1818. Po r. 1945 využíván armádou, poté ponechán chátrání. Od r. 1992 je postupně rekonstruován.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání