Výtvarná dílna s přednáškou o perníkářství k výstavě Poselství ukrytá v perníku

workshop | přednášky
neděle 3. 12. 2023 (15:00 – 16:30)  tuto akci již nestihnete 
Výtvarná dílna doplněná o seznámení s historií perníkářství je doprovodnou aktivitou unikátní výstavy Poselství ukrytá v perníku od česko- francouzské umělkyně Andrey Schmidt, která ji osobně povede. Můžete se tak těšit z jedinečné příležitosti zjistit vše, co tato umělkyně o perníku a jeho historii ví.
Zájemci o komentovanou prohlídku k výstavě Poselství ukrytá v perníku se mohou dostavit již ve 14:30.

Mázhaus na Pernštýnském náměstí vedle radnice přivítá originální a zajímavou výstavu, která zakončí tento rok. Výstava bude otevřena pro veřejnost po celou dobu adventu a přinese nám jedinečnou možnost ponořit se do světa perníku. Umělkyně Andrea Schmidt se věnuje zkoumání historie zobrazování perníku a perníkového koření v umění. Její rešerše ji zavedly k pátrání po obchodních cestách, po kterých bylo koření do Evropy dováženo. V archivech například studovala i propagační materiály místních výrobců perníku, což ji inspirovalo k vytvoření něčeho zcela unikátního. Výsledkem je fascinující soubor obrazů, který nese název „Poselství ukrytá v perníku“.

K 12 obrazům, které z výstavy na zámku ve Ctěnicích poputují do Mázhausu a dále do Paříže a New Yorku, vytvořila další obraz, který je věnován přímo Pardubicím a jejich perníkové tradici. Takový záběr do historie města a jeho slavného perníku je něčím, co umocní význam Pardubic v kontextu perníkového umění a průmyslu. Tento obraz bude poprvé odhalen veřejnosti až zde!

Její díla, vytvořená na základě průzkumů, budete moci obdivovat od 30. listopadu, kdy se od 17 hodin koná slavnostní zahájení výstavy, až do konce prosince.

Pořadatel akce

Výstavní prostor Mázhaus - https://www.facebook.com/MazhausPardubice

Pardubice
okres Pardubice, Pardubický kraj

Místa v okolí:
[0.6 km] Dašice
[2.5 km] Pardubice (zámek)
[5.0 km] Čepí
[5.9 km] Černá za Bory
[8.0 km] Kunětická Hora (hrad)
[9.2 km] Chrudim
[9.5 km] Topol
[10.5 km] Heřmanův Městec
[12.3 km] Svojšice
[12.5 km] Slatiňany
[12.6 km] Slatiňany (zámek)
[13.0 km] Přelouč
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia
Facebook

Výstavní prostor Mázhaus, Pernštýnské náměstí 1

Inzerce

Pražská hudební skupina ERGO byla založena před více jak 30 lety.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video