Středověká řemesla v podhradí

městské (hradní) slavnosti | jarmarky
sobota 6. 8. 2022 (9:30 – 16:30)  tuto akci již nestihnete 
Družina pánů z Pořešína a sdružení HRADY NA MALŠI vás srdečně zvou na podhradí hradu POŘEŠÍN, kde máte možnost poznat život na počátku 14. století.

Prostřednictvím ukázek řemesel i dobových reálií vás seznámíme s tím, jak se středověký člověk oblékal, co jedl, jak se bavil, jak psal a jak bojoval. Uvidíte, jak vypadalo jednoduché obydlí a v neposlední řadě jak se vyráběly různé věci denní potřeby.

Družina pánů z Pořešína se snaží všechny aspekty středověkého života ztvárnit v nejvyšší možné míře tak, jak to ve středověku skutečně bylo.

Budete si moci vyzkoušet např. jak se mele obilí na kamenném mlýnku, jak se vyrábí máčená svíčka, jak se střílí z luku, jak se vyrábí tkanice, jak se píše husím brkem, odnést si na památku středověkou minci a mnoho dalšího.

Těšíme se na vás 6. srpna 2022. Podhradí bude pro veřejnost otevřeno v čase 9:30 - 16:30.

Komentované prohlídky proběhnou v časech: 10:00, 13:00, 15:00. Sraz s průvodcem je vždy u vstupní branky.

Pořadatel akce

Družina pánů z Pořešína - https://www.facebook.com/poresin.cz/
Středověká řemesla v podhradí

Pořešín (hrad)
okres Český Krumlov, Jihočeský kraj

Hrad | Zřícenina
Zřícenina hradu. Připomínaný prvně r. 1312, založen Bavory ze Strakonic. Směnou za Vitějovice přešel do rukou příbuzných vladyků, kteří se po něm psali. Po r. 1423 se stal maj. Rožmberků, kteří ho r. 1434 nechali zbořit (hrozba opevnění husity).
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video