Přednáška: Jícha, kaše, zvěřina, nadívané veveřice: jak se vařilo ve středověku - Muzejní akademie

přednášky
středa 12. 4. 2023 (9:00 – 11:00)  tuto akci již nestihnete 
Zúčastněte se našeho vzdělávacího kurzu Muzejní akademie!

V souvislosti se studiem každodenního života ve středověku a raném novověku se v této přednášce dotkneme problematiky stravování, vaření, kuchařského vybavení a do určité míry i stolování v průběhu vrcholného středověku a novověku. V tomto exkurzu doslova nakoukneme pod pokličku v kuchyních na středověké vesnici, v měšťanské domácnosti či do jídelny hradního pána. Na základě dochovaných archeologických i archivních pramenů poukážeme na chutě a způsoby, které se od těch dnešních poměrně značně lišily. V závěru se budeme věnovat sbírkám českých kuchařských receptů, které předcházejí vydání monumentálního díla M. D. Rettigové.
Přednáší Jan Musil
Vstupné 50 Kč
Přednáškový sál Zámku Pardubice

Pořadatel akce

Východočeské muzeum - Zámek Pardubice - https://www.facebook.com/zamekpardubice

Pardubice (zámek)
okres Pardubice, Pardubický kraj

Zámek
Původně vodní tvrz, ve 14. st. přeměněna na hrad. Za Pernštejnů přestavěn na renesanční zámek. Čtyřkřídlá budova do jejíž severozápadního nároží byla pojata mohutná hradní věž. Dochované opevnění s dělovými rondely.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Plesy, slavnosti, jarmarky, svatby, oslavy...
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video

Františka Tichá | Promo videa - památkové objekty