Pohádkový Svojanov

pro děti | oživené prohlídky
sobota 3. 6. 2023 (9:00) – neděle 4. 6. 2023 (17:00)  tuto akci již nestihnete 
Oslavte den dětí s pohádkami na Svojanově!

Na první červnový víkend jsme naplánovali zpestření prohlídek. Na obou prohlídkových trasách se budete potkávat se známými bytostmi z pohádek. Nebude chybět princezna, sem tam se objeví nějaký vodník, čarodějnice, ale třeba i čert.

Setkání s pohádkovými postavami budou interaktivní. Počítejte s tím, že budete vtažení do děje. Prohlídky jsou vhodné jak pro rodiny s dětmi, tak i pro všechny dospělé, kteří mají rádi pohádky.

Na tyto speciální prohlídky není nutné se předem objednávat. Budou vycházet v poměrně krátkých intervalech. Dny pohádek se odehrají 3. a 4. června 2023. Zájemci získají informace na e-mailu info@svojanov.cz nebo na telefonním čísle 461 744 124.

Také galerie svojanovského předhradí bude zasvěcená pohádkám, konkrétně výstavě loutkových divadélek. Zahájení výstavy je naplánované na sobotu 3. června. Ujmou se ho Libuška a Roman Bedřich Bauerovi z Josefova, kteří dlouhá léta baví děti svými pohádkami s loutkami a hlavně jsou majiteli této unikátní sbírky. Od 14. hodiny zahrají představení Kašpárek a princezna.
Expozice loutkových divadélek bude na Svojanově k vidění po celou turistickou sezónu.

Vezměte děti a přijeďte se podívat na Svojanov!
Hrad má v červnu brány dokořán od 9 do 17 hodin, a to každý den včetně pondělí.

Pořadatel akce

Pohádkový Svojanov

Svojanov (hrad)
okres Svitavy, Pardubický kraj

Hrad
Původně královský hrad Přemysla Otakara II., rozšířen v 15. stol., stavebně praven renesančně a po požáru r. 1842 empírově.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání