Mimořádná prohlídka Zelené předměstí - centrum nových Pardubic

výstavy | oživené prohlídky
pátek 22. 4. 2022 (14:00 – 15:30)  tuto akci již nestihnete 
Mimořádná prohlídka tentokrát návštěvníky zavede na Zelené Předměstí. Tato část Pardubic se výrazněji rozvíjela už za pánů z Pernštejna, stěžejní vývoj však zaznamenala až v 19. století, kdy se stala hlavním obchodním a kulturním centrem města. Součástí prohlídky bude představení historie výrazných objektů (kostel sv. Jana Křtitele, Krudencův palác, bývalá Veselka) a především pak s jakými osobnostmi a příběhy je tato lokalita spjatá. V neposlední řadě procházka ukáže architektonický vývoj Zeleného Předměstí, které vyrostlo kolem hlavního městského bulváru a stalo se tak místem pro vybudování řady reprezentativních obytných, obchodních či administrativních domů.
Vstupné 160 Kč/ plné, 80 Kč/ snížené (žáci, studenti, senioři)

Vstupenky je z důvodu omezené kapacity dopředu rezervovat zde: https://www.vcm.cz/.../zelene-predmesti-centrum-novych.../, případně na e-mailu rezervace@vcm.cz nebo na telefonním čísle 607 034 110.

Pořadatel akce

Východočeské muzeum - Zámek Pardubice - https://www.facebook.com/zamekpardubice

Pardubice (zámek)
okres Pardubice, Pardubický kraj

Zámek
Původně vodní tvrz, ve 14. st. přeměněna na hrad. Za Pernštejnů přestavěn na renesanční zámek. Čtyřkřídlá budova do jejíž severozápadního nároží byla pojata mohutná hradní věž. Dochované opevnění s dělovými rondely.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Agentura zabývající se uměním v historii.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video