Mezinárodní den památek v Českých Budějovicích

sobota 20. 4. 2024 (9:00 – 18:00)  tuto akci již nestihnete 
Poznej své Budějovice!

Město České Budějovice vás zve na Mezinárodní den památek. Přijměte opět naše pozvání na sobotu 20. 4. 2024. Připravili jsme pro Vás již po jedenácté pestrou nabídku v rámci Mezinárodního dne památek. Rádi bychom letošním tématem – „Slavné osobnosti Českých Budějovic a jejich domy“ vzdali hold a poctu všem kteří napříč staletími v tomto městě zanechali svůj nezapomenutelný otisk. Připomeňme si je nejenom vzpomínkou na jejich činy a skutky, ale i domy, ve kterých žili či působili. Věnovat se všem pochopitelně nelze, ale pár těch, na které bychom neměli zapomenout Vám přiblížíme.

Těšit se můžete na 6 komentovaných prohlídek, 8 přednášek, 6 vycházek Křížem krážem s památkářem. V CB systému bude pro Vás připraveno od 2. dubna 1 840 Ks bezplatných vstupenek. Kromě volně přístupných objektů a bohatého doprovodného programu NPÚ v domě U Ferusů pro vás ve více jak 14 objektech celkem 20 průvodců připravilo 34 hodin historie a ponaučení. Na své si přijdou i nejmenší návštěvníci, kteří se mohou vydat do Bia Kotva na hranou pohádku či na speciální prohlídky.

Navštivte Kendeho vilu, rozhlédněte se z vyhlídkové terasy Broukárny, objevte s námi krásu domu U Černého mědvěda a potkejte spoustu historických osobností.

Pořadatel akce

České Budějovice
okres České Budějovice, Jihočeský kraj

Místa v okolí:
[5.1 km] Rudolfov
[5.7 km] Srubec
[8.5 km] Hluboká nad Vltavou (zámek)
[10.3 km] Zvíkov (tvrz)
[11.6 km] Ledenice
[11.8 km] Trocnov
[12.8 km] Dívčí Kámen (zřícenina hradu)
[13.6 km] Trocnov (archeoskanzen)
[13.9 km] Holašovice
[14.8 km] Borovany
[15.5 km] Zlatá Koruna (klášter)
[15.8 km] Horní Slověnice
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia
Facebook

Olomoucký Punč, náměstí Přemysla Otakara II

Inzerce

Pražská hudební skupina ERGO byla založena před více jak 30 lety.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video