Karlovarsko - vzhůru na Loket

pro děti
pátek 8. 12. 2023 (od 14:00)  tuto akci již nestihnete 
Vydejte se s námi poznat zákoutí tajemného hradu Loket, který vás okouzlí svou polohou v samotném srdci města Loket obklopen řekou Ohře.

Na hradě si projdeme tajná zákoutí a ty z vás, co mají pro strach uděláno, zavedeme i do hradní mučírny, kde jsou autentické modely a vyobrazení. Ukážeme vám, kde se skrývá drak nebo jediný loketský skřítek Štrakakal. Pokocháme se výhledem z hradní věže.

Po prohlídce celého hradu vás provedeme centrem města Loket, zahřejeme se lahodnou kávou a sladkým trdelníkem v Trdelníku Loket.

A jelikož je Loket perfektním místem pro rodiny s dětmi, budeme věnovat čas i venkovnímu hřišti s pirátskou lodí, na které se dostaneme úchvatnou procházkou přes venkovní amfiteátr s výhledem na hrad.
Tomu říkáme => SUPER NABITÉ ODPOLEDNE, kde nesmíte chybět!

Vstupné na hrad si každý platí sám u vstupu do hradu a činí 145,- Kč/ dospělý a 120,-/ dítě, děti do 6 let zdarma. Loketští obyvatelé mají vstupné na hrad zdarma.

Sejdeme se u vstupní brány do hradu ve 14:00 h. Procházka hradem je vhodnější spíše pro nosítka, nicméně na procházku kočárek využijeme. Je možné tedy kočárek ponechat u vstupu do hradu, a pak si jej zase vyzvednout.
Těšíme se na vás a věříme, že si tento výlet s námi naprosto užijete!
Kristýna

Pořadatel akce

Karlovarsko - vzhůru na Loket

Loket (hrad)
okres Sokolov, Karlovarský kraj

Hrad
Gotický královský hrad založen ve 13. stol. na místě starší románské stavby, rozšířen v době Václava IV. a v 16. stol. upraven. V 19. stol. částečně rozbořen, zřízena věznice. Od r. 1898 je zde městské muzeum.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Naše skupina se zabývá historickým obdobím gotiky (cca 1380- 1420).
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Video z místa konání

Františka Tichá | Promo videa - památkové objekty