25/5
Hrad plný pokladů

pro děti | přidáno pořadatelem akcí Hrad Hukvaldy
sobota 25. 5. 2024 (9:00 – 17:00)  (za 4 dny)
ZVEME VÁS NA HRAD ZA POKLADY!

Hledání pokladu je vždycky zábavné, jak pro děti, tak pro dospělé. A když je to hledání přímo v romantických hradních prostorách a k tomu doprovázeno programem a ještě k tomu ZDARMA, jde o plán na sobotu, kterému nelze odolat!
- Na co se můžete těšit? Pomocí hesla a otisků prstů čarodějů se dostanete k pokladu. Získat heslo i otisky nebude jednoduché, stejně jako to bývá v pohádkách i v životě.
- Vyzkoušíte si tradiční řemesla a činnosti jako např. tkaní na malých tkalcovských stavech nebo zpracování ovčí a kozí srsti, praní na valše nebo dojení kozy a spoustu jiných.
- Uvidíte, jak pracuje řezbář, jak se razí mince, jak se tvoří modely hradů, jak pracuje archeolog, jak se v dávných dobách psaly dopisy a spoustu dalšího.
- Dozvíte se mnoho o zvířátkách, zvířecích stopách, lese jako takovém, bylinkách, obilninách a taky třeba „jestli byla první ovce anebo muflon“
- Potkáte víly Hůkalky, uvidíte muzikanty, tanečníky, zpěváky a herce, princezny i draky a živá zvířátka v MINIZOO.
- Můžete se fotit v zapůjčených kostýmech ve fotokoutku.

Tohle určitě není všechno! - Na MINIJARMARKU si můžete koupit třeba andílka, kabelku, košík nebo sušené dobroty z chráněných dílen. - Na pódiu budou pro vás vystupovat muzikanti, tanečníci a bude i loutkové představení.
VEČERNÍ PŘEDSTAVENÍ

V 17:00 se sice brána hradu zavře, ale výjimečně se znovu otevře před 19. hodinou pro ty, kteří budou chtít navštívit divadelní představení BALADA PRO BANDITU Těšínského divadla Český Těšín. Na toto představení je již nezbytné si zakoupit vstupenky. Bude to nádhera, to nám věřte

V případě deštivého počasí se představení nekoná, prostor není zastřešen. V tomto případě vám vstupné bude vráceno.

Pořadatel akce

Kultura a památky Moravskoslezského kraje - https://www.facebook.com/kulturapamatkymoravaslezsko
Hrad plný pokladů

Hukvaldy (zřícenina hradu)
okres Frýdek Místek, Moravskoslezský kraj

Hrad | Zřícenina
Rozsáhlá zřícenina hradu založeného před rokem 1285 Jindřichem z Příbora a Hukvald. Zpustl po požáru v roce 1762. Mohutná věž dnes slouží jako rozhledna.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Agentura zabývající se uměním v historii.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Video z místa konání