food festival Pernštejnské hodování 2022

zdarma | společenské akce | jarmarky | festivaly | gastro | pro děti
sobota 24. 9. 2022 (10:00 – 18:00)  tuto akci již nestihnete 
Moderní gastronomie a pernštejnská kuchyně na jednom místě! Přijďte ochutnat jak špičkové výtvory současných kuchařů, tak ověřte jejich um v přípravě jídla, které se podávalo u pernštejnského dvora a v době renesance! Prodejci uvaří, usmaží i upečou dobroty jak podle dobových receptů, tak podle současných trendů. Na své si přijdou milovníci masa, sladkých dezertů i vegetariánské kuchyně, okusit můžete regionální speciality i cizokrajná jídla. Však to byli Pernštejnové, kdo do Čech i do Vídně přinesli chuť Středomoří a propagovali recepty italské a španělské kuchyně. Zámecký areál s valy nabídne ideální odpočinkové prostředí pro pikniky, posezení na nádvoří – ať už přijdete na zážitkový oběd či odpolední svačinu.

Druhý ročník festivalu bude také spojený se stanovištěm pro rodiny s dětmi. Najdou zde renesanční recepty a pernštejnskou kuchařskou dílnu, ze které si domů odnesou sladkou či slanou laskominu.

Vstup zdarma.

Velké nádvoří, zámecký Parkán, valy

Máte zájem se účastnit festivalu s Vaším stánkem? V tom případě nás kontaktujte na e-mailu bekera@vcm.cz.

Pořadatel akce

Turistické informační centrum Pardubice - https://www.facebook.com/ipardubice.cz/

Pardubice (zámek)
okres Pardubice, Pardubický kraj

Zámek
Původně vodní tvrz, ve 14. st. přeměněna na hrad. Za Pernštejnů přestavěn na renesanční zámek. Čtyřkřídlá budova do jejíž severozápadního nároží byla pojata mohutná hradní věž. Dochované opevnění s dělovými rondely.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video