Festival historických bojovníků 2019

zbrojnice | kejklíř, kouzelník | vystoupení | přednášky | soutěže | workshop | hudební koncerty | festivaly
pátek 22. 11. 2019 (10:00) – neděle 24. 11. 2019 (17:00)  tuto akci již nestihnete 
Bojovníci, šermíři, gladiátoři, mušketýři, landsknechti, kejklíři, lučištníci, kavalíři i krásné dámy... Vtáhneme Vás do děje!

Zveme Vás na 19. ročník Festivalu historických bojovníků 2019, který se bude konat v termínu 22.-24.11. 2019 na Housově mlýně v Táboře. V rámci programu budete moct přivonět k historickým evropským bojovým uměním, poslechnout si přednášky na rozličná témata, pobavit se či zatajit dech při šermířských vystoupeních a mnoho dalšího.

Zároveň vyzýváme všechny šermíře, bojovníky a kaskadéry, aby se přihlásili do soutěže šermířských choreografií. Přihlašování do soutěže choreografií se uzavírá 31:10. 2019. Prosíme zájemce, aby registraci neodkládali na poslední chvíli, kapacita je omezena. Pro přihlášení se či další dotazy nás kontaktujte na info@festivalbojovniku.cz.

PROGRAM:
Pátek 22. listopadu
Celodenní seminář pro šermířskou veřejnost, téma, cena a kapacita budou upřesněny

Sobota 23. listopadu
10:00 – 13:00
Dopolední blok workshopů v rytířském sále (přízemí)
13:30 – 16:45
Soutěž choreografií a její slavnostní vyhlášení na velkém sále (podkroví)
17:00 – 21:00
Večerní blok přednášek, exhibic a představení v rytířském sále (přízemí)
Sobotní doprovodný program:
Prohlídky Filmové zbrojnice, Metání seker, Oblékání do zbroje, Historická krčma

Neděle 24. listopadu
Odpolední workshop pro členy Akademie rytířských umění

Podrobný program bude uveřejněn během měsíce října.
Změna programu vyhrazena

Festival historických bojovníků je každoroční setkání určené pro lidi věnující se historickému šermu a to v jakékoli jeho podobě. Vítána je i široká veřejnost, pro kterou je taktéž připraven bohatý program. Festival se koná každý podzim a to již od roku 2001, kdy se konal jeho nultý ročník. Stěžejním bodem programu festivalu je soutěž šermířských choreografií, do které se každoročně hlásí skupiny z Česka, Slovenska, ale i Polska a dalších zemí. K doprovodnému programu se pak řadí nejrůznější semináře, workshopy, přednášky či koncerty.

Festival pořádá Škola evropských historických bojových umění Magisterium, sdružení Housova mlýna, agentura A. R. G. O., A. K. A. – Akademie rytířských umění, za podpory Města Tábor, pod záštitou herce Jana Potměšila a zakladatele Magisteria Petera Kozy.

Pořadatel akce

Festival Bojovníků/ Fighters Festival

Housův mlýn (zážitkový skanzen husitství)
okres Tábor, Jihočeský kraj

Mlýn
Mlýn vystavěný na základech mlýna z 13. století, těsně pod starobylými hradbami města Tábora, na břehu Tismenického potoka, vytékajícího z jezera Jordán.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání