Den Brna 2021

městské (hradní) slavnosti | festivaly | bitvy | bohoslužby | vystoupení
pátek 13. 8. 2021 (18:00) – neděle 15. 8. 2021 (18:00)  tuto akci již nestihnete 
Oblíbená městská historická slavnost se letos odehraje druhý srpnový víkend. Na své si na ní opět přijdou děti i dospělí, jen pejsky nechte doma. Ti by si střílení vojáků asi neužili. Sobotní program se odehraje v centru města a na Kraví hoře, nedělní pak v katedrále na Petrově a u jezuitů.

Na památku úspěšné obrany města Brna před švédskými vojsky v roce 1645 se pravidelně v srpnu koná akce Den Brna. Nechybí na ni připomínka dvou hlavních postav bitvy – Raduita de Souches a generála Torstensona. Tomu prvnímu se budou tradičně klást věnce k jeho hrobce, druhého připomene oblíbená akce v Labyrintu pod Zelným trhem s názvem Černá koule pro generála Torstensona.

V sobotu se můžete kromě kladení věnců těšit na průvod městem s vojáky nebo na bitvu na Kraví hoře, která začíná v 16:15 hodin. Na programu jsou i sokolníci, turnaj a historická módní přehlídka. ¨

V neděli se v katedrále sv. Petra a Pavla odehraje pontifikální bohoslužba a v zahradách pod Petrovem koncert. Navštívit můžete taky komentovanou prohlídku Kostela nanebevzetí Panny Marie a sochy Martina Středy.

Akce se koná pod záštitou primátorky statutárního města Brna JUDr. Markéty Vaňkové a brněnského diecezního biskupa Mons. ThLic. Vojtěcha Cikrleho.

Pořadatel akce

Den Brna 2021

Brno
okres Brno-město, Jihomoravský kraj

Místa v okolí:
[1.0 km] Špilberk (hrad)
[2.5 km] Vila Stiassni
[6.4 km] Tuřany
[7.4 km] Modřice
[7.4 km] Brno-Kníničky
[7.5 km] Bílovice nad Svitavou
[7.8 km] Podolí
[8.7 km] Šlapanice u Brna
[10.5 km] Mokrá-Horákov
[11.1 km] Ořechov
[11.4 km] Tvarožná
[11.6 km] Rajhrad u Brna (klášter)
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video