8/12 přednášky | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav neděle 8. 12. 2024 (od 14:00) (za 6 dní) Přijďte ochutnat zvěřinovou paštiku s bažantí hlavou z 18. století, daňčí pečeni nebo perličku špikovanou lanýžem. Tyhle pokrmy nabízela šlechta svým hostům během populárních podzimních honů. Přednáška zaměřená na historickou gastronomii Vás seznámí i s podáváním jídel na honu, historickými zvěřinovými recepty, dozvíte se, co je Schauessen, nebo zda se zvyky šlechty minulých století dodržují i dodnes. Současně se dozvíte, jak se paštika pečená v těst ě historicky vyráběla, protože přednášející jsou absolventi kurzů historické kuchyně ve Velké Británii pod vedením irského historika gastronomie, kuchaře a cukráře Ivana Daye, jemuž při některých kurzech již i asistovali. Přednášku doplní detaily týkající se stolování a stolničení na anglických venkovských sídlech. Milan Svoboda totiž letos absolvoval prestižní mezinárodní kurz The Attingham Summer School ve Velké Británii, který je zaměřen na studium tamních zámků a paláců. koupit vstupenky Pořadatel akceMnichovo Hradiště (zámek), tel. +420 724 484 445, mnichovohradiste@npu.cz
Další akce najdete zde:
|
InzerceNáhodné video |