Výstava dětských výtvarných prací na hradě Švihov

výstavy | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 2. 4. 2022 – pátek 24. 6. 2022  tuto akci již nestihnete 
Se začátkem sezóny 2022 byla zároveň zahájena výstava výtvarných děl dětí z DDM Klatovy a ZŠ Plánická.

Už na konci roku 2021 byla pro veřejnost kromě zimních prohlídek připravena i dětská výtvarná výstava. Jenže situace tomu bohužel nechtěla a náš hrad zůstal návštěvníkům zavřený. Protože jsme ale nechtěli zklamat děti, které obrázky vytvořily, rozhodli jsme se pro online výstavu. Ta pak probíhala na našem webu, facebooku a instagramu.

Ovšem teď se konečně po dlouhé zimě otevřou brány našeho hradu a zároveň s tím začne i dlouho odkládaná výstava. A nejen to! Aktuálně už neuvidíte pouze obrázky se zimní a vánoční tématikou. Děti totiž pilně vyráběly dál a díky tomu jsme mohli výstavu rozšířit. Nyní se budete moci vydat ze zimy rovnou do vysluněného jara.

Tak nezapomeňte! Výstava bude probíhat ve výstavní galerii našeho hradu od začátku dubna až do konce června. Neváhejte a přijďte se naladit na jarní vlny. Těšíme se na vás!

Pořadatel akce

Švihov (hrad), tel. 376 393 378, svihov@npu.cz

Švihov (hrad)
okres Klatovy, Plzeňský kraj

Hrad
Pozdně gotický vodní hrad Půty Švihlovského z Rýzmberka, budovaný zřejmě podle plánů Benedikta Rejta. Po třicetileté válce již neobýván, změněn na sýpku, v 19. stol. opuštěn. Po r. 1950 postupně opravován.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video

Vildafilm | Promo videa - památkové objekty