Valeč ve znamení gotiky - videomapping na zámku

promítání | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 28. 8. 2021 (21:00 – 23:00)  tuto akci již nestihnete 
Poslední prázdninovou sobotu zámek Valeč zve na další videomapping, tentokrát ve znamení lomených oblouků, chrličů, fiál a rozet! Gotický videomapping ku příležitosti nové audiovizuální expozice gotických fresek. Zachráněné pozdně gotické fresky tak přenesou gotické téma na západní průčelí zámku. Celé představení začne se soumrakem ve 21:00 a bude trvat dvě hodiny. Samotná expozice fresek včetně zámku a přilehlého Lapidária soch Matyáše Bernarda Brauna bude přístupná od 10:00 do 23:00. Jako obvykle bude možné si na noční prohlídku v infocentru Prádelna půjčit lucernu a zpestřit si tak prohlídku. (událost na FB zde)

Další vývoj spolupráce mezi plzeňskou Sutnarkou a Národním památkovým ústavem, založeným na audiovizuální stopě v památkových objektech, se opět ukazuje na zámku Valeč. Studio Multilab připravilo další osvětlenou noc v podobě videomappingu na fasádu zámku. Opustili jsme však na chvíli baroko a ukotvili vizuály na české gotice. Pro pochopení takového tahu je však třeba poznat nejnovější stálou expozici, schovanou uvnitř zámku v sálu svatého Huberta. Expozice fresek z hřbitovního kostela sv. Wolfganga ze zaniklé obce Doupov slaví svou úspěšnou první sezónu a večer tak vznikl jako její narozeninová oslava. Přijďte popřát tomu přes pět set let starému novorozenci hodně štěstí v jeho novém domově. Na tento večer je připravený komponovaný videomapping, který v případě většího zájmu poběží několikrát a jak je naším zvykem, aby hudba a obraz nestály, tak se v mezičasech a po skončení komponované části pokusíme ukojit váš zrak i sluch formou živého promítání (VJingu) a hudby.

Pořadatel akce

Valeč (zámek), tel. 353 399 731, valec@npu.cz
Valeč ve znamení gotiky - videomapping na zámku

Valeč (zámek)
okres Karlovy Vary, Karlovarský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Zámek přestavěný v 16. st. z původního hradu. Renesanční podoba zanikla během barokní přestavby. Sochařská výzdoba z dílny M. B. Brauna. Na konci 19. st. upraven novobarokně. Po II. sv. válce užíván ke školním a ubytovacím účelům. R. 1976 vyhořel.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video