Sázavský klášter - speciální prohlídky klášterními polodivokými hvozdy do SVATOPROKOPSKÉ JESKYNĚ

oživené prohlídky | pro děti | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
neděle 20. 9. 2020 (10:00 – 16:00)  tuto akci již nestihnete 
UPOZORNĚNÍ: Dobrodružné prohlídky Sázavskou polodivočinou s náhledem do Svatoprokopské jeskyně jsou přesunuty z června na víkend 19. a 20. září 2020. Vše ostatní zůstává beze změny.

V rámci Víkendu otevřených zahrad také letos zveme zvídavé, zdatné a disciplinované zájemce na trochu dobrodružné prohlídky polozarostlými, jen jednou v roce otevřenými, zahradami obklopujícími klášter se zastavením a individuálním sestoupením do svatoprokopské jeskyně - podle tradice místo, kde se před tisíci lety usadil poustevník Prokop a vyhnal odsud tisíc ďáblů. Během putování s průvodcem si budete povídat o historii a možné budoucnosti zahrad, o nejstarších dějinách místa. Je možné, že během času stráveným s naším zkušeným průvodcem najdete pro prostory, kterými budete procházet novou inspiraci a náplň jejich využití do budoucna

Prohlídky pro max. 10 lidí jsou možné pouze po předchozí rezervaci a jejím potvrzení z naší strany. Nejsou vhodné pro děti do 9 let a osoby se sníženou pohyblivostí. Pevná obuv je nezbytností. Prohlídka s možnou diskusí a otázkami trvá cca 90 minut.
Začátky prohlídek: 10:00 * 12:00 * 14:00 * 16:00

Kontakty pro rezervaci - mail: sazava@npu.cz; telefon: 725 875 976; osobně

Pořadatel akce

Sázava (klášter), tel. +420 327 321 177, sazava@npu.cz

Sázava (klášter)
okres Benešov, Středočeský kraj

Klášter ve správě Národního památkového ústavu
Bývalý benediktinský klášter založil Sv. Prokop za vlády kníže Oldřicha kolem r. 1032. Byl centrem slovanské vzdělanosti. Z původních románských staveb zbyly jen základy. Nynější stavba ze 14. st. byla přestavěna v době baroka a kolem r. 1860.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Naše skupina se zabývá historickým obdobím gotiky (cca 1380- 1420).
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video