Sázavský klášter - KAM SE BĚŽNĚ NECHODÍ aneb Od sklepů, přes půdy na vyhlídkovou věž

oživené prohlídky | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 30. 7. 2022 (13:30 – 15:00)  tuto akci již nestihnete 
V horké letní dny zveme zájemce o prohlídky netradičních zážitků na speciální prohlídky prostor, kam se běžně nepodíváte. Budeme putovat od sklepů, přes půdy až na vyhlídkovou neorenesanční věž, abychom se tam na závěr tak trochu dobrodružných prohlídek mohli kochat se šálkem kávy nebo domácí limonády pohledem na okolí Sázavského kláštera.

Zavedeme Vás do prostor, které čekají na zahájení zásadních rekonstrukcí a obnov v letošním roce a zakusíte je tak, jak byly dříve a jsou dnes. V navštívených místech Vás čekají i zajímavé předměty nebo objevy, které jsme při přípravě projektů obnov objevili.
Nezapomeňte si s sebou vzít fotoaparát, abyste mohli zaznamenávat současnou podobu.
Prohlídky pořádáme:
* středa 27. července 13:30 hod.
* sobota 30. července od 10:30 hod. a od 13:30 hod.

Délka prohlídek cca 90 minut. Ve skupinách max. 14 osob (vzhledem k netypickým schodům, chůzi po půdních lávkám nedoporučujeme osobám se sníženou pohyblivostí nebo s problémy s rovnováhou a také dětem do 8 let).

Rezervace předem na konkrétní den a čas je povinná! Mailem na adresu sazava@npu.cz, telefonicky na č. 725875946 nebo osobně.

Pořadatel akce

Sázava (klášter), tel. +420 327 321 177, sazava@npu.cz

Sázava (klášter)
okres Benešov, Středočeský kraj

Klášter ve správě Národního památkového ústavu
Bývalý benediktinský klášter založil Sv. Prokop za vlády kníže Oldřicha kolem r. 1032. Byl centrem slovanské vzdělanosti. Z původních románských staveb zbyly jen základy. Nynější stavba ze 14. st. byla přestavěna v době baroka a kolem r. 1860.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video