ROGAR 2021

festivaly | dlouhodobé akce | společenské akce | bitvy | vystoupení | soutěže | přidáno skupinou Midgard
středa 11. 8. 2021 (12:00) – pondělí 16. 8. 2021 (15:00)  tuto akci již nestihnete 
S velkou slávou oznamujeme, že letošní ročník festivalu a bitvy Rogar bude!

O víkendu se nám podařilo podepsat poslední smlouvy a tak již nic nebrání v započetí příprav.

Bohužel však musíme zároveň oznámit, že vzhledem k současným opatřením vlády nejsme opět schopni zorganizovat akci pro veřejnost. Letošní Rogar bude proto opět bez diváků. Akce tedy proběhne pouze jako setkání přátel s tábořením a bojovými soutěžemi.

Vzhledem k tomu, že akce bude opět bez platících diváků a že chceme zachovat stejný servis a zázemí, jak tomu bylo v minulých letech, jsme nuceni požadovat poplatek při on- line registraci Je to pro nás nepříjemné, ale jinou možnost v tuto chvíli nemáme. Poplatek na hlavu bude stejně jako minulý rok 150,- Kč.
Za to vše od nás dostanete:
- místo na vyřádění a dovolenou
- dostatek vody na vaření i pití
- ceny do soutěží
- dřevo na oheň
- sobotní hostinu
- a spoustu dalšího….
- a hlavně stejně jako v roce minulém – dostatek záchodků

Pozemek máme pronajatý nejen na víkend, takže opět jako v minulém roce – akci můžete pojmout jako dovolenou a přijet již od středečního dopoledne (po dohodě možná i úterního odpoledne). Program a soutěže budou již od středečního večera (harmonogram bude upřesněn v následujících týdnech).

Odjezd buďto v neděli, nebo po dohodě můžete zůstat až do pondělí. Termín je pro letošní ročník stanoven na 11. - 16. srpna.

Samozřejmě pro vás připravujeme soutěže a turnaje: Můžete se těšit opět na boje o mosty, turnaj jednotlivců, lučištnický turnaj, soutěž v hodu kopím, soutěž v rozdělávání ohně a oblíbenou kuchařskou soutěž

Novinkou pro tento rok bude to, že bychom hlavní bitvu rádi pojali trochu jinak, což nám umožní letošní absence diváků. Bitva bude pojata spíše jako tažení s různými bojovými úkoly dvou armád, které se budou střetávat různě po lese, plnit úkoly atd. (na způsob Blakkr Ulfr, Bersekrů...). Počítáme, že to bude trvat tak dvě až tři hodiny. Kdo se nebude chtít zúčastnit, může se připojit až na finální bitvu, která bude na louce před tábořištěm. Počítáme ale s tím, že si všichni budou chtít “zamlátit” i v lese

Minulý rok jsme zavedli novinku – společnou hostinu u vatry. Hrozně se nám to líbilo a dle reakcí se to líbilo i vám – je to skvělá věc, takto posedět všichni společně! Proto jsme se i pro letošní rok rozhodli tuto aktivitu zopakovat a budeme rádi, když se z ní stane tradice.

Sežeňte si proto dostatek stolků, lavic, truhlic – prostě věcí, které se dají přenést na sobotní podvečer na společné místo, kde bude hostina s ohněm. Hostina se bude konat i v případě deště (pokud k tomu nepřijde tornádo:-)), takže pokud by pršelo, poprosíme o zapůjčení a postavení plachet nad místo hostiny. Také bychom rádi hostinu ještě něčím zpestřili a proto na vás apelujeme – připravte si nějaké vtipné soutěže, scénky, hudební či jiné “umělecké” vystoupení a projevy – je to skvělé místo, kde pobavit ostatní

Hospodu od snídaní po večeře, hamburgery, pivko, limo atd. nám opět bude zajišťovat Medák se svou nálevnou, tak se již velmi těšíme
A co bychom naopak neradi viděli:

Minulý ročník jsme pojali trochu punkově a byli k některým věcem trochu benevolentnější, jelikož jsme si přáli hlavně to, abyste se mohli setkat, odreagovat se od všeho, co se momentálně děje, povykládat si, dát si s přáteli v nuzné době pivo a oťukali si nové místo Rogara. Letos ovšem budeme muset trochu přitvrdit na podmínkách, zejména po událostech z loňského roku.

V první řadě, co se týče psů – na některých akcích (viz. Veligrad) jsou psi zakázáni úplně. Po loňském ročníku jsme uvažovali o tomtéž. Nakonec jsme se shodli na tom, že své miláčky si přivézt můžete, ovšem jestli uvidíme některého z nich nepřivázaného na dobovém!!! vodítku, po prvním varování pojede pejsek okamžitě domů i se svým páníčkem!

Další informace se týká použití dronů – jejich použití je POUZE po předešlé dohodě s organizátory!!!

Co se fotografování na akci týče – fotografy na akci uvítáme, ovšem prosíme též o trochu zodpovědnosti. Tudíž se prosím nepohybujte v prostoru, kde se zrovna bojuje, nebo kde by to kazilo celkový dojem. Zároveň si vyhrazujeme právo použít vaše fotografie k našemu použití ve spolku k presentaci a na našich webových stránkách.

V druhé řadě - kostýmní povinnost – VELICE neradi bychom viděli nezakryté, různě obarvené a upravené vlasy (zářivé barvy, dredy apod.) piercingy, neautentické náušnice, odhalená tetování ve stylu “kostra na motorce” atd. To samé se týče “kostýmů” typu Xena, Conan, sandály, kristusky se šněrováním pod kolena, opasky typu spojená kolečka a další podobné “nádhery”. Upozorňujeme, že toto platí PO CELOU DOBU AKCE!!! a nejen přes den – nemíníme se ráno u občerstvení dohadovat, že si daný jedinec “šel pouze pro kafe a snídani”. Kostýmová povinnost platí od příjezdu do nedělního ukončení!!!!!! Chápeme, že nepřijedete na akci již plně kostýmovaní. Ale snažte se prosím převléci se do kostýmu co nejdříve po vyložení věcí, ať civilní oblečení neruší středověkou atmosféru.

V dnešní době je již dostupné obrovské množství informací a tak není problém si vyrobit kvalitní, dobře vypadající oblečení a výbavu. Samozřejmě chápeme, že k nám jezdí i nováčci a ti nemají kde tzv. okoukat, jak to vlastně vše vypadá. Nebojte se toho – nikdo vám u nás hlavu neukousne a pomůžeme vám kostým trochu sladit na koukatelné minimum. Jen to potřebujeme vědět včas dopředu, aby se na tom dalo zapracovat. Pokud si některou částí své výbavy nejste jisti, pošlete nám fotky ke konzultaci! Ideálně dříve, než dva dny před akcí…

Upozorňujeme také, že letos bude přítomna tzv. kostýmová policie, jako tomu bývalo v letech na původním místě Rogara – opravdu dodržujte zakryté a schované nedobové předměty atd. - chceme si to přeci všichni udělat hezké hlavně pro sebe…!

Další novinkou bude zásahová plocha při boji – rozhodli jsme se změnit zažitý standard a od letošního roku bude brán zásah na tzv. velký neopren. Zásah tudíž bude platit všude kromě krku, obličeje a genitálií! Věříme, že to akci přiblíží trochu více reálnému boji a zároveň prosíme o zodpovědnost, abychom nemuseli jezdit do nemocnice s rozbitými koleny, prsty atd
Délka daneaxu bude tolerována po bradu majitele!!!

Do podmínek a pravidel jsme doplnili délku kopí – 2,70 m včetně hrotu! Minulý rok nám to úplně vypadlo z hlavy, ale jistě chápete, že když organizujete nějakou akci a zvlášť na novém místě, s novými lidmi a ještě v době čínské chřipky, nelze opravdu myslet na vše a občas je prostě nějaká drobnost opomenuta. Zároveň upozorňujeme, že s kopím je povoleno pouze bodat od prsou níže, nikoliv sekání!!!

Proto ale existuje jedno nejhlavnější pravidlo, které si vyžadujeme dodržovat a to zní: ORGANIZÁTOR A JEHO ZMOCNĚNEC MAJÍ VŽDY PRAVDU!!!!!!!!!

Přátelé, přečtěte si pečlivě celkové podmínky účasti, které naleznete jako součást registračního formuláře, který bude spuštěn na webu www.rogar.cz během několika dní!!!

Rádi bychom krom Vikingů, Slovanů, Franků atd., opět pozvali i naše Románské přátele, takže se neváhejte zúčastnit.
Postupně budeme přidávat další informace, harmonogram, soutěže atd., takže nás sledujte
Už se na vás, milí účastníci, velmi těšíme a doufáme, že si to po roce společně opět užijeme!!!!!

Pořadatel akce

Midgard, dagfari.hrut@seznam.cz, 739 077 705
ROGAR 2021

Křivá Ves
okres Praha - východ, Středočeský kraj

Místa v okolí:
[2.2 km] Pyšely
[4.0 km] Berchtold (zámek)
[4.9 km] Zlenice (hrad)
[5.1 km] Štiřín (zámek)
[5.4 km] Čerčany
[5.8 km] Mnichovice
[6.6 km] Zbořený Kostelec (zřícenina hradu)
[7.4 km] Mrač u Benešova (tvrz)
[8.4 km] Týnec nad Sázavou
[8.6 km] Týnec nad Sázavou (hrad)
[11.0 km] Říčany
[11.0 km] Lešany
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video