Peace Run 2021 - štafeta mírového běhu

společenské akce | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
pátek 6. 8. 2021 (11:00 – 12:00)  tuto akci již nestihnete 
Peace Run je nejdelší štafetový běh s hořící pochodní přes více než 140 zemí světa. Posláním běhu je vytvářet a šířit atmosféru přátelství, míru, porozumění. Současně překonávat hranice mezi lidmi nejrůznějších národů, přesvědčení a hranice v nás samotných. Je inspirací k hledání toho, co ve skutečnosti vyjadřuje slovo “mír” a jak jej může každý z nás v běžném životě naplňovat. Toto vše symbolizuje Mírová pochodeň. Mezinárodní tým běžců ji nese a předává všem, kteří se chtějí k této myšlence připojit. S Mírovou pochodní můžete běžet nebo ji na chvíli podržet a vložit do ní své přání pro svět. Přidáte se tak k mnoha významným osobnostem a k milionům lidí na celém světě, kteří drželi pochodeň od vzniku Mírového běhu v roce 1987.
1. srpna začínáme na hranicích se Slovenskem a s pochodní běžíme až do Krušných hor! Za 2 týdny to zvládnem, ale určitě budeme rádi, když se k nám přidáte nebo se s námi potkáte na trase Běhu zdar a info o jednotlivých dnech najdete tu: https://www.peacerun.org/cz/trasa/
1. srpna začínáme na hranicích se Slovenskem a s pochodní běžíme až do Krušných hor! Za 2 týdny to zvládnem, ale určitě budeme rádi, když se k nám přidáte nebo se s námi potkáte na trase Běhu zdar a info o jednotlivých dnech najdete tu:

https://www.peacerun.org/cz/trasa/

Přijďte se pozdravit s běžci Mírového běhu, probíhajícími Vaším městem nebo obcí, počkejte na nás už před hranicemi města nebo před radnicí a popoběhněte s pochodní alespoň několik kroků.
6. srpna od 11:00 do 12:00 hod. se s Vámi rádi setkáme na arkádovém nádvoří zámku v Opočně - přidejte se k nám!

Plakát ke stažení ZDE
Leták ke stažení ZDE

Pořadatel akce

Opočno (zámek), tel. +420 494 668 216, opocno@npu.cz
Peace Run - logo

Opočno (zámek)
okres Rychnov nad Kněžnou, Královehradecký kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Renesanční zámek vystavěný r. 1560 Vilémem Trčkou z Lípy. Trojkřídlá stavba s arkádovým nádvořím. Fasády a interiéry změnily pozdější barokní úpravy. K zámku patří i hospodářské budovy, kostel, míčovna, konírny a letohrádek.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia

Inzerce

Naše skupina se zabývá historickým obdobím gotiky (cca 1380- 1420).
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video