Pa pá prázdniny, aneb za piráty z Karibiku

pro děti | bitvy
sobota 20. 8. 2022 (od 10:00)  tuto akci již nestihnete 
Na vědomost se dává, prosím sdílejte

Šermířské setkání na brandýském zámku v duchu doby, kdy jsme pro legraci byli ochotní udělat naprosto neuvěřitelné věci.

Název akce: Pa pá prázdniny, aneb za piráty z Karibiku.

Pořadatel: Encák a Brandýská banda

Důvod akce: Čtyřicet let od doby, kdy Encák začal blbnout s historickým šermem (1982 – 2022).

Datum: sobota 20. srpna 2022

Místo: zámek u Encáka

Hrané období: 1700 – 1770

Kostýmově: Piráti, loupežníci, zloději, žebrota a společenský odpad proti namyšlené, zhýčkané, degenerované anglické společnosti.

Meze srandaakce pro děti všeho věku se nekladou a hrajeme si na zámek v Anglii, možná i samotný Londýn se vším co mají Angličané rádi. Před zámkem táboří lůza a Angličané jako známí kolonizátoři mají také před zámkem Zookoutek. Tím nastiňujeme situaci, kdy již zpola ochočený kmen kanibalů, jenž je nedostatečně krmen, se spojí s lůzou a zaútočí…. To znamená vážení, že bitva bude jako za starých časů!

Náborový příspěvek těm, kdo se přidají ke kanibalům je náhrdelník a štít. První nahlášení srandisté, kteří udělají vše pro pobavení druhých dostanou k zapůjčení i jiné. Jako je například čelenka apod. Ti, kteří se rozhodnou u kanibalů kmene Ňamňam zůstat navždy, mají zapůjčené taky navždy. Bereme brejlouny (zakryjeme ksichty maskami), bereme vypapané až tlusté…prostě ty, kteří už nemohou pro věk a postavu do kostýmu, a přitom se rádi rozjedou za starými pardály ze svého šermířského mládí.

Nutné je pouze sebrat odvahu do toho jít, z provázků si ušít sukni nebo volit bederní roušku, obětovat staré boty a olepit je jutou, nebo kožichem, neb terén bitevní není pláž. Vyzbrojení se podle vlastní fantazie a cestopisů. Nic nebezpečného pro šermířské kamarády, kteří do něho stejně budou střílet z flintiček.
Ubytování: Zámecké divadlo a spodní gotika, stanování ve svém v zahradě zámku.
Příjezdy již od pátku do rána raníčka sobotního.
Papání pro učinkující jako vždy, pitíčko taky a trocha prachu se taky najde.

Hlásit se můžete Hejkalovi, nebo Encákovi, aby věděli, kolik masa, brambor, piva a vody mají chystat, aby kamarádi netrpěli. Kdo má šílené nápady, jak Londýn oživit, sem s nimi!

Kdo chce jet, ať šperkuje se hned, neb času je málo!
Kontakt na Encáka = zavolat 605 590 159, nébo zvolit encakpetr(zakroucenej blbinec) seznam. cz

Pořadatel akce

Lili Lenka Čermáková - https://www.facebook.com/Lilinka1

Brandýs nad Labem (zámek)
okres Praha - východ, Středočeský kraj

Zámek
Gotická tvrz přestavěná na pozdně gotický hrad a později na čtyřkřídlý renesanční zámek, řadu staletí příležitostná rezidence Habsburků s honebním revírem. R. 1873 romanticky upraven. Po r. 1922 bylo v zámku Ředitelství státních lesů a statků.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Video z místa konání