Mezinárodní noc pro netopýry

oživené prohlídky | přednášky | soutěže | pro děti | promítání | zdarma | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
pátek 13. 9. 2019 (18:00 – 22:00)  tuto akci již nestihnete 
V pátek 13. září se od 18 hodin uskuteční Mezinárodní noc pro netopýry v areálu zámku Kozel, která bude zaměřená na létající savce.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, který jim přiblíží život netopýrů. V rámci akce se uskuteční populárně naučná přednáška, kde se dozvědí zajímavé informace o jejich významu, ohrožení, ochraně a životě. Součástí programu bude výstava Podivuhodný svět netopýrů, film Netopýři ve tmě, nebudou ani chybět soutěže pro děti o zajímavé ceny, ukázka práce s ultrazvukovým detektorem, ukázka odchytu a prezentace živých netopýrů a ukázka hendikepovaných netopýrů spolku ČSOP Nyctalus.

Akce se koná za každého počasí. Vstup na akci je zdarma. Návštěvníkům doporučujeme vzít si s sebou teplé oblečení! Parkování je možné na parkovišti v areálu zámku.
PROGRAM:
18:00 Zahájení akce, výstava „Podivuhodný svět netopýrů“, začátek soutěží pro děti, ukázka hendikepovaných netopýrů
19:15 Vyhodnocení soutěží - předání cen
19:30 Pozorování netopýrů a ukázka práce s ultrazvukovým detektorem
20:00 Populárně naučná přednáška „O životě netopýrů“
21:00 Ukázka odchycených volně žijících netopýrů
21:30 Promítání filmu „Netopýři ve tmě“ a zakončení akce
* Časy jsou orientační, pořadatel si vyhrazuje právo na změnu programu.

Mezinárodní noc pro netopýry je tradiční akce určená široké veřejnosti, kterou každoročně vyhlašuje Sekretariát dohody o ochraně netopýrů v Evropě (EUROBATS). Účastníci se mohou díky programu připraveným odborníky seznámit s těmito zajímavými nočními tvory, jejich výzkumem, ochranou a dosavadními poznatky o jejich životě. Během akce probíhají veřejné přednášky o netopýrech, zájemci se zde dozví, jak a čím jsou netopýři ohroženi a kde oni sami mohou být při jejich ochraně nápomocni. Mají možnost získat reklamní materiály, prohlédnout si netopýra z bezprostřední blízkosti a tak změnit své dosavadní nahlížení na tyto skrytě žijící savce. Více informací, včetně seznamu všech míst, na kterých akce probíhá, naleznete na stránkách České společnosti pro ochranu netopýrů: www.ceson.org.

Pořadatel akce

Kozel (zámek), tel. +420 377 969 040, kozel@npu.cz

Kozel (zámek)
okres Plzeň - jih, Plzeňský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Zámek postavený J. V. Černín z Chumenic koncem 18. st. Sloužil převážně jako letní lovecké sídlo. V přízemí je vybaven bazénem. Vzácná je výbava interiérů a soch. Výzdoba pochází z dílny Ignáce Platzera.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Náhodné video