neděle 9. 11. 2025 (od 10:00) tuto akci již nestihnete
Kurz vaření a povídání o štědrovečerním devateru – pokrmech, které se tradičně v našich zemích připravovaly ke štědrovečerní večeři.
Dozvíte se množství informací o přípravě devatera pokrmů, získáte recepty a podrobné rady pro vaření. Sami si vyzkoušíte připravit vybraná jídla. Prostřete tradiční štědrovečerní stůl., společně k němu usednete a ochutnáte devatero štědrovečerních pokrmů podle původních receptů s odborným komentářem.
Kurz proběhne v prostředí skanzenu, vařit se bude na dobových sporácích. V ceně kurzu jsou započtené suroviny na přípravu vybraných jídel.
Kurz povede paní Olga Kaderová, kuchařka a odbornice na jídelníček našich předků. Návštěvníci skanzenu ji znají z národopisných pořadů, kde představuje tradiční lidovou stravu v různých obdobích roku.
Informace a rezervace místa: Markéta Dvořáková, e-mail:
dvorakova@muzeumkolin.cz, tel. 601 116 694
Lektorka: Olga Kaderová
Termín: neděle 9. listopadu 2025, 10:00 – 15:00
Kapacita: 8 osob
Cena: 1400,- Kč