Křest knihy Příroda v opevnění: valy pardubického zámku

společenské akce
čtvrtek 13. 4. 2023 (17:00 – 18:00)  tuto akci již nestihnete 
Přes 200 druhů rostlin, více než 70 druhů obratlovců a několik tisíc bezobratlých druhů živočichů lze potkat na valech pardubického zámku. Navíc od letošního roku je snadné se v té bohaté fauně a flóře zámeckého areálu vyznat. Přírodovědci Východočeského muzea v Pardubicích totiž pro návštěvníky připravili krásnou a užitečnou příručku Příroda v opevnění.

Publikaci napsali Jan Dolanský, Lenka Šafářová, Libor Praus a Lenka Bálková. Ti jsou také autory většiny fotografií, kterých je kniha plná. Kromě atlasu knížka zahrnuje i zajímavosti, náměty na pozorování a příklady k zamyšlení. Publikaci Příroda v opevnění. Valy pardubického zámku lze zakoupit v pokladně zámku nebo na e- shopu. Stojí 190 Kč.

Křest knihy se koná 13. dubna 2023 od 17 hodin přímo na opevnění zámku.

Po křtu bude následovat komentovaná prohlídka zámeckých valů, na kterou je počet účastníků omezen. Účast je nutné rezervovat do 6. 4. 2023 na e-mailu rezervace@vcm.cz

Pořadatel akce

Statutární město Pardubice - https://www.facebook.com/mestopardubice/

Pardubice (zámek)
okres Pardubice, Pardubický kraj

Zámek
Původně vodní tvrz, ve 14. st. přeměněna na hrad. Za Pernštejnů přestavěn na renesanční zámek. Čtyřkřídlá budova do jejíž severozápadního nároží byla pojata mohutná hradní věž. Dochované opevnění s dělovými rondely.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Naše skupina se zabývá historickým obdobím gotiky (cca 1380- 1420).
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video