Koncert v rámci Festivalu Jakuba Jana Ryby na zámku Březnice

hudební koncerty | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
středa 15. 5. 2019 (19:00 – 20:00)  tuto akci již nestihnete 
Vstupenky na koncert možno zakoupit on- line na adrese: Festival J. J. Ryby

Se vstupenkami zakoupenými v předprodeji je možno dostavit se na koncert 1/2 hodiny před začátkem koncertu a vybrat si místo dle svého uvážení. Program: L. van Beethoven: Duo pro violu a violoncello Es durJ. Pelikán: Trio pro flétnu, violu a violoncelloL. van Beethoven: Trio pro housle, violu a violoncello c moll op. 9, č.3 J. J. Ryba: Kvartet F dur pro flétnu, housle, violu a violoncello

Účinkují: Škampovo kvarteto, Eliška Hejhalová (Rybův junior) a Jaroslav Pelikán - flétnaDějištěm komorního koncertu bude zámek Březnice, kde vystoupí Škampovo kvarteto s flétnistou Jaroslavem Pelikánem a představí program s druhým Rybovým flétnovým kvartetem F dur, kerý tentokráte zazní na moderní nástroje a bude tedy zajímavé konfrontovat interpretační přístupy i čistě barevné dispozice dobových a moderních nástrojů. V rámci tohoto koncertu zazní skladba flétnisty Jaroslava Pelikána Trio pro flétnu, violu a violoncello, kterou bude interpretovat též sám autor. Touto zajímavou kombinací skladatele a interpreta v jedné osobě chceme v našich koncertech poukazovat na nutnost podpory vzniku a živého uvádění nové tvorby, která tak Rybovi ležela na srdci. Prologem koncertu bude Duo pro violu a violoncello Es dur z pera Ludwiga van Beethovena, další jeho dílo Trio pro housle, violu a violoncello c moll zazní před Rybovým kvartetem. I zde je odkaz na Rybovy myšlenky. On sám sebe vnímal jako skladatele, který svou tvorbou kultivuje posluchače ze svého okolí a připravuje je na to, aby byli schopni vnímat tvorbu takových mistrů, jako byl Mozart nebo Beethoven. V tomto smyslu se v něm projevovalo jeho didaktické založení i nesmírná pokora a skromnost. Festival Jakuba Jana Ryby se uskutečňuje za finanční podpory Ministerstva kultury České republiky a Středočeského kraje a pod záštitou Ing. Petra Procházky, starosty města Březnice.

Pořadatel akce

Březnice (zámek), tel. +420 318 682 179, breznice@npu.cz

Březnice (zámek)
okres Příbram, Středočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Původně gotický hrad ze 13. století. Částečně zachováno pozdně gotické opevnění. V roce 1567 přestaven na renesanační zámek.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video