Jiří Netík Slyšet ticho : Jindřichův Hradec

výstavy | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
neděle 13. 6. 2021 – neděle 26. 9. 2021  tuto akci již nestihnete 

Jiří Netík Slyšet ticho

Hrad a zámek v Jindřichově Hradci vás zve na výstavu jednoho z nejvýznamnějších současných českých sochařů. Jiří Netík byl svým původním zaměřením hudebník, zároveň ale od mládí obdivoval umění středověkých i moderních řezbářů. Postupně se přes restaurování a kopie starých sochařských děl propracoval k vlastnímu nezaměnitelnému uměleckému výrazu. Od roku 1982 už jeho sochy, zpočátku řezby, později i odlévané bronzy, mohli obdivovat návštěvníci jeho výstav v mnoha evropských zemích. Jeho díla zdobí také řadu kostelů i veřejných prostranství v Brně.

Výstava s názvem „Slyšet ticho“ je mimořádnou příležitostí, jak se seznámit nejen se současnou tvorbou tohoto sochaře, ale i s jeho staršími, mnoho let nevystavenými díly. Všechny Netíkovy sochy mají společné spojení umění a dokonalého řemeslného opracování.

Výstava v zámecké galerii na II. nádvoří (vstup přes pokladnu) bude pro veřejnost otevřena 13. června a potrvá do 26. září. Otevírací doba se řídí otevírací dobou pokladny.

Pořadatel akce

Jindřichův Hradec (zámek), tel. 384 321 279, jindrichuvhradec@npu.cz

Jindřichův Hradec (zámek)
okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Rozlehlý zámecký areál, stojící na místě gotického hradu ze 13. století. Renesanční podobu získal v polovině 16. století. V zahradě stojí pozoruhodný kruhový pavilon – Rondel. Po dvou požárech chátral. Památka zachráněna rekonstrukcí v letech 1906–1926.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Skupina scénického a historického šermu.
Skupina finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video