Bitva u Hořic 1423 - Korouhev zrádců

pro děti | divadla | bitvy | ukázky řemesel | vystoupení | jarmarky
pátek 16. 4. 2021 (20:00) – sobota 17. 4. 2021 (17:00)  tuto akci již nestihnete 
Dovolujeme si Vás pozvat na druhý ročník rekonstrukce jedné z největších bitev husitských válek- bitvy u Hořic nebo také bitvy na Gothardu, která se odehrála léta páně 1423.

Festival se odehraje na autentickém bojišti, na vrchu Gothard jako v roce 2019. K vidění bude bohatý program, který zahájíme sobotu dopoledne 18.4..2020 pod sochou Jana Žižky. K vidění budou šermířská vystoupení, historická kapela, komentované ukázky historického vojska, dobový tábor a ukázka středověkého sokolnictví.

Diváci budou mít také možnost vidět dobová řemesla a tržiště, na kterém si přijdou na své velcí i malí. Na místě bude také dostatek stánků s nejrůznějšími pochutinami. Vyvrcholením celého programu bude rekonstrukce jedné z největších bitev husitských válek- Bitva u Hořic, která letos ponese název Korouhev zrádců, v níž Vám přiblížíme osudy zrádného pána Čeňka z Vartenberka, který během husitských válek několikrát změnil válečnou stranu, a stál tak opakovaně jak na straně husitské, tak na straně panské jednoty...

K dispozici bude také bezplatné parkoviště, které se nachází poblíž Gothardského hřbitova.
Akce bude pro diváky volně přístupná bez vstupného. Vstupné bude pouze dobrovolné.

Předběžné info pro účastníky:

Akce je limitovaná 200 účastníky, kteří budou rozdělení do dvou bojujících stran. Husitské polní vojsko pod vedením Jana Žižky z Trocnova, proti vojsku panské jednoty pod vedením Čeňka z Vartemberka.

Pozvánku prosím přepošlete i dalším svým spolubojovníkům případně skupinám, které by odpovídaly datací do roku 1430. Jedná se nám hlavně o vojsko panské jednoty- a to tak, aby barvami působilo co nejjednotněji k barvám Čeňka z Vartemberka (žlutá a černá)- pokud máte možnost, přizpůsobte tomu varkoče a barvy oděvů. Dále nám pak jde o bojující husity. Pokud by byla možnost přivezení vozů či tarasů, budeme moc vděční! Dobový tábor i prostor bitvy bude na autentickém bojišti jako v roce 2019.

Na tento email: sirotcisvaz@seznam.cz odesílejte prosím své registrace. Do registračního mailu napište název skupiny, počet bojujících, počet nebojujících a ideálně připojte fotografii skupiny.

Další informace budou průběžně doplňovány:)

Pořadatel akce

Družina Diviše Bořka z Miletínka

Hořice
okres Hradec Králové, Královehradecký kraj

Místa v okolí:
[7.3 km] Cerekvice nad Bystřicí
[9.6 km] Mlázovice u Jičína (tvrz)
[9.8 km] Dohalice
[12.8 km] Pecka (hrad)
[13.3 km] Smidary
[14.4 km] Nechanice
[14.9 km] Dvůr Králové nad Labem
[14.9 km] Všestary
[15.0 km] Všestary (archeopark pravěku)
[15.3 km] Sloupno (zámek)
[15.5 km] Křičov
[16.2 km] Hrádek u Nechanic (zámek)
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Wikipedia
Facebook

Jičín

Inzerce

Náhodné video