Adventní koncert - VESNA dívčí Čechomor

hudební koncerty | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
neděle 15. 12. 2019 (16:00 – 18:00)  tuto akci již nestihnete 
Zveme Vás na adventní koncert do prostředí zámecké jízdárny, a to v neděli 15.12. od 16:00 hod.
VESNA - DÍVČÍ ČECHOMOR

Vesna je dívčí kapela zpěvačky a textařky Patricie Fuxové. V listopadu 2018 Vesna vydala debutovou desku Pátá bohyně, za kterou získala nominaci Ceny Anděl na Objev roku. Hudebně se obrací ke kořenům a je charakteristická snovými texty. Na desce je mj. i společný duet Patricie a Vojty Dyka.

Kdo je Vesna?

Patricie Fuxová, absolventka Berklee College of Music a stipendistka Strun podzimu 2016, je zpěvačkou, textařkou, skladatelkou a zakladatelkou dívčí kapely Vesna. Jako autorka písní spolupracovala s Vojtěchem Dykem, Lucií Bílou, Karlem Gottem, Ewou Farnou, Ilonou Csákovou, Václavem Neckářem aj.

Bára Šůstková, absolventka DAMU, je houslistkou a vokalistkou kapely Vesna. Hraje se zpěvačkou a kytaristkou Věrou Martinovou a zároveň působí jako hostující hráč v různých hudebních projektech a uskupeních, například s herečkou Evou Vrbkovou.

Olesya Ochepovska je klavíristkou kapely Vesna. Původem z Ruska působí třetím rokem v České republice a jako klavíristka a skladatelka se věnuje tvorbě pro současné avantgardní formace. V Rusku spolupracovala s alternativním divadlem TeatrForm a podílela se na organizaci uměleckých performancí.

Markéta Vedralová, bubenice a vokalistka kapely Vesna, pochází z hudební rodiny. Její rodiče jsou renomovaní muzikanti na world music scéně a její sestra hrála několik let se zpěvačkou Debbi. V současné době studuje bicí na Konzervatoři Jaroslava Ježka pod vedením Romana Víchy.

Více info na: www.vesnamusic.cz nebo také na www.youtube.com/watch?v=C4gVrOXo4GY&fbclid=IwAR0v1Gy5H9RLr7gZ9uBEqvgyYgjtTi7OFsrbVZrc6VT9UHEJzHvHj1hIc00

Vstupné:
1. - 5. řada - 350 CZK, od 6. řady - 250 CZK

Předprodej vstupenek na www.plzenskavstupenka.cz/cs/akce/20527-vesna

Zároveň Vás v tento den zveme na prohlídky zámeckých interiérů, které Vám představíme v netradičním pojetí pod názvem Když zámek spí. Více informací na www.zamek-kozel.cz/cs/akce/49458-prohlidky-interieru-kdyz-zamek-spi

Pořadatel akce

Kozel (zámek), tel. +420 377 969 040, kozel@npu.cz

Kozel (zámek)
okres Plzeň - jih, Plzeňský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Zámek postavený J. V. Černín z Chumenic koncem 18. st. Sloužil převážně jako letní lovecké sídlo. V přízemí je vybaven bazénem. Vzácná je výbava interiérů a soch. Výzdoba pochází z dílny Ignáce Platzera.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Wikipedia

Inzerce

Výroba trdelníků, minikoblížků, prodej medoviny, oříšků a sušené ovoce.
Výrobce finančně podporuje činnost serveru Sermiri.cz

Náhodné video