Hradozámecká noc na Červené Lhotě

přednášky | oživené prohlídky | pro děti | přidáno pořadatelem akcí Národní památkový ústav
sobota 26. 8. 2023 (19:00 – 23:00)  tuto akci již nestihnete 
Hradozámecká noc na Červené Lhotě 2023
Vážení návštěvníci,

dovolte, abychom Vás srdečně pozvali na již každoročně pořádanou událost, kterou je Hradozámecká noc. Termín připadá na poslední srpnovou sobotu, letos tedy na sobotu 26. 8. 2023. Na Červené Lhotě se kromě dětských dílniček s výrobou lampionků, dětských her a koncertu dětského hudebníhu souboru „Pištíci a Fidlíci“ pod vedením Mojmíra Poláčka – ze ZUŠ Pavla Křížkovského v Brně, dočkáte i exkursu do dob minulých. V rámci večerní přednášky se přeneseme do okruhu hostů, kteří na zámku Červená Lhota trávili svůj volný čas již od baroka a až po poslední majitele.
Program:
19:00
Dětské dílny

V prostorách bývalé zámecké kuchyně si děti budou moci vyrobit lampiony. Pro děti bude také připraven program v podobě různých her.
Prostor bývalé zámecké kuchyně
20:00
Zahájení

Nádvoří (v případě deště svatební síň)
20:10
Koncert
Dětský soubor Pištíci a Fidlíci zahraje několik historických skladeb z doby renesance a baroka.
20:35
Tam a zase zpátky aneb Šlechta jako cestovatelé a návštěvníci (přednáška)

Přednáška představí zámek jako místo odpočinku šlechty a jeho majitele jako cestovatele, kteří se nebáli vypravit se do nejrůznějších koutů světa.
21:30
Volná prohlídka zámku
První patro

Vstupenky je možné zakoupit přímo v sobotu 26. 8. 2023 na pokladně zámku nebo též v portálu online prodeje vstupenek zde, pod příslušným datem.

Upozorňujeme, že vstupné se týká pouze samostatné prohlídky zámku, která začíná ve 21:30. Veškerý program před volnou prohlídkou je bez nutnosti zakoupení vstupenky.
Těšíme se na Vaši návštěvu!

V galerii níže se můžete pokochat momentkami z již uplynulých Hradozámeckých nocí a nebo také ukázkami toho, co nás o letošní noci čeká v dětských dílnách - ano, budeme vyrábět lampionky!

Pořadatel akce

Červená Lhota (zámek), tel. 384 384 228

Červená Lhota (zámek)
okres Jindřichův Hradec, Jihočeský kraj

Zámek ve správě Národního památkového ústavu
Renesanční zámeček stojící na místě původní tvrze, později novogoticky upraven. Dnešní vzhled dala zámku novorenesanční přestavba v letech 1903 - 1912.
[zdroj hrady.cz]
kliknutím zobrazíte polohu na Mapy.cz
oficiální web
Mapy.cz
Google Maps
Hrady.cz
Castles.cz
Wikipedia
Facebook

Inzerce

Náhodné video